Dukat för nyår

I år kör vi på silver, vitt och lila. Nu är allt som kan förberedas klart. Här hemma ska vi passa på att vila lite innan vi kör igång ordentligt med maten. Nyårsblåsan hänger redo och jag kör på samma svarta klänning jag hade på lillejulen i Gemla. Hoppas dimman lättar lite så man ser raketerna vid tolvslaget. Önskar er alla en fantastisk kväll vad ni än ska göra. Kram ♥

Mat, dryck & bak | | 2 kommentarer |

Mitt år- 2011

Kommer ni ihåg förra årets nyårskrönika? Självklart blir det en detta året med. Mycket av det ni läser vet ni nog redan om, men det dyker nog upp en del saker som jag faktiskt aldrig skrev om. Here we go!

 

JANUARI

Året började rent ut sagt skit för mig. Först fick jag maginfluensa natten till årets första dag och efter det halsinfektion. När väl halsen blev bra så drabbades jag av hörselgångsinflammation och öroninflammation. Dubbla penicillinkurer, öronsalva, och starka värktabletter tog till slut död på de dumma bakterierna men jag hann komma upp i både frikort hos läkaren och tillräckligt många sjukdagar på jobbet för att ha utredning hos Försäkringskassan. Blä! Så nä, januari var absolut ingen bra månad!

 

En rolig sak hände dock och det var att jag blev med systemkamera. Fattar inte hur jag klarade mig utan en, haha. En bra första-kamera.

 

Januari var en fantastisk vintermånad och så kallt och vitt som det ska vara på vintern. Jag klippte lugg och blev toknöjd. En helg åkte jag till Lund för att hälsa på tjejerna och även klappa Emmas bebismage. I slutet av månaden testade jag GI som då gjorde mycket bra för min kropp.

 

 

FEBRUARI

Jon och jag började månaden med att fira 6 månader tillsammans och några dagar senare frågande han även om jag ville flytta in till honom och därmed bli sambos. Ja, såklart jag ville! Så i slutet av månaden tog jag mitt pick och pack och flyttade in på Östra Lugnet. Jag sålde av massor av mina möbler och vi köpte många nya saker tillsammans. 

 

 

MARS

Månaden började lite dystert  med att vi blev tvungna att göra oss av med lilla Vickan. Jon var aldrig direkt sugen på att ha katt i lägenheten men han gick med på ett försök när jag flyttade in. Det funkade dock inte alls bra att ha henne i vår lilla tvåa. Natha adopterade henne och vad jag vet så har hon det jättebra där. 

Vi bokade en resa till Kreta i juli och började även titta på en gemensam bil. Våren kom tillslut och vi började göra fint på vår altan och väntade på att gräset skulle växa upp.

 

 

APRIL

Våren kom med besked och det blev mycket altanhäng i väntan på att gräset skulle växa upp. På påsken invigde vi grillen tillsammans med våra fina grannar och vi satt ute långt efter att solen gått ner. Varmt och skönt! Jag blev tillfrågad av Kakan om jag ville vara toastmadame på hennes och Willes bröllop i augusti :) En lördag hängde jag och Lina med dem till Toftastrand för att provsmaka tårta till bröllopet. Det var en skön och solig dag.

 

 

MAJ

I takt med att försommaren kom blev jag så sugen på att inreda lite romantiskt och lantligt här hemma. Till Jons stora förtret, haha. Mycket blommigt blev det ;) Vi hade flera grillkvällar och i mitten av månaden öppnades poolen på vårt område och det premiärbadades av killarna ganska så direkt. Vi fortsatte kämpandet med gräset på baksidan och tillslut sådde vi eget. Efter ett par månaders letande fann vi bilen vi ville ha; en volvo V50.

 

 

JUNI


Juni bjöd på fint sommarväder och en helg åkte vi till Öland för att hälsa på Elin, Fralle och Stella i deras stuga. Vi solade, hängde på stranden, grillade och spelade kubb. Det blev även mycket häng vid poolen här på Melrose och man lärde känna de flesta av grannarna. Vi firade pappa som fyllde 60 år och det blev ett ordentligt kalas. Vi hade möhippa för Kakan och när jag ändå var nere i Lund passade jag på att träffa Emmas lilla charmör Charlie som äntligen tittat ut :) Midsommar firades i Gransholm.

 

'

 

JULI


Jag hade semester och första veckan åkte jag till Lund för att bo ett par dagar hos Emma med familj. Det blev mycket bebisgos. Jon åkte till Härjedalen en vecka för att fiska och jag saknade han otroligt. När han kom hem började vi vår 3 veckors långa semester tillsammans. Vi var en vecka på Kreta och det var underbart. När vi kom hem så var det bröllop för K & W och jag skötte min uppgift som toastmadame ypperligt :) Trots en ganska regnig sommar så blev det mycket poolhäng här på Melrose Place.

 

 

AUGUSTI


Jon och jag började månaden med att fira 1 år tillsammans. Det firades med en helkväll på 4 krogar i stan. Karl-Oskardagarna började med förfest hemma hos oss och det blev minst sagt en blöt kväll. Vi började titta efter lite större lya och var på banken och skaffade lånelöfte. Vi tittade på en del hus/lägenheter och var även med på ett par budgivningar. Dock utan resultat. Vi hade vår första gårdsfest här på Meteorvägen. I slutet av månaden fyllde jag 30 och det firades med lite semester.

 

 

SEPTEMBER


Jag hade en ordentlig 30årsfest med nära och kära. Vädret var helt på min sida så vi kunde sitta ute och äta. Fick så otroligt fina saker och hela dagen/kvällen var fylld med skratt. Vi hittade äntligen ett hus och kontrakt skrevs. Huset är ett nybygge och beräknas vara klart september 2012. Jag köpte mig en efterlängtad iphone4 :)

 

 

OKTOBER


Emma, Yonna, A-M och Charlie var uppe hos mig från Lund en lördag. Vi hade en fantastiskt trevlig dag och jag måste säga att jag saknar dem mycket. Oktober bjöd på fint höstväder och en söndag tillbringade jag i stort sett hela dagen på altanen. Gjorde ett inlägg om det som hamnade på blogg:s förstasida :) Det blev mycket husprat och vi skrev på upplåtelseavtalet. Vi var nere i Lund på Charlies dop och då passade vi även på att hälsa på Anne och Eric i deras nya lya och även få gosa med deras lille Albin. Jennie och jag tog en loppisrunda i slutet av månaden som slutade med fotografering av mig och Jon i ett höstigt landskap.

 

 

NOVEMBER


I början av månaden for Madde, Frida och jag till Ullared. Sjukt mycket folk men oj vad skoj vi hade. Handlade massa saker, både till hemmet och julklappar. Älskar den nya köksgardinen som jag fyndade. Jag hade 2 veckors sockerstopp, det längsta hittills för mig, hihi. Vi var på designkväll på Kärnhem och gjorde de slutgiltiga valen i huset. Spännande! Det bakades massa inför advent och i slutet av månaden åkte Jon och på minisemester till Gbg för att besöka Liseberg och bo på hotell.

 

 

DECEMBER


Hela december har gått i julens tecken. Det har blivit mycket bakande och pyntande. Jag var på både julkonsert och lucia i domkyrkan. En fredag åkte vi och hälsade på Anne och Eric i Södra Sandby och stannade till lördagen. I början av månaden kom det lite snö men sen har den tyvärr lyst med sin frånvaro. Jag var på glöggmingel hos en fd arbetskamrat. Vi var bjudna på lillejul hos Madde och Joel och det var så mysigt.

 

Det har blivit mycket husprat under månaden och vi blev även tillfrågade av Jons pappa om vi vill ta över huset i Gransholm. Lycka! När det blir har vi ingen aning om, det kan antingen bli innan vi flyttar till huset på kullen och då får vi sälja nybygget, eller så bor vi där i ett par år och flyttar till Gransholm senare. Tiden får utvisa :) Vi förbereder oss för att bo på kullen iaf och får vi överta Gransholm tidigare så blir det såklart ingen flytt till kullen. Drömmen har hela tiden varit att få överta Gransholm senare i våra liv men det verkar som att det kanske blir lite tidigare :)

 

Julen firades både på Teleborg och i Härensås. Fick så många fina klappar så jag måste varit en snäll tjej under året :) Jag köpte även en försenad julklapp till mig själv: en Canon Eos 600D. Ikväll firar vi in det nya året med våra goda grannar. Det blir 3-rätters, sällskapsspel och fyrverkerier.


Jag har många förväntningar, förhoppningar och drömmar om 2012 och jag hoppas att en del av det slår in. Vill passa på att önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!


 

Nyårskrönika | | 5 kommentarer |

Sista dagen

Gomorron fina ni! Sista dagen på året och vädret bjuder på minusgrader och fantastiskt solsken. Underbart! Får nog bli en promenad idag mellan bestyren. Efter frullen har jag tänkt sätta igång med pannacottan. Har aldrig gjort det förut och vill ha marginal ifall jag sabbar den. Vad gör ni såhär sista dagen på året?

 

Kaffet smakar fantastiskt gott idag trots igenkorkad näsa

Allmänt | | Kommentera |
Upp