Trädgårdstankar

Nu tänkte jag be om er hjälp litegranna. Vi har, som ni vid det här laget vet, en underbar liten uteplats på vår baksida och jag är sugen på att göra fint där senare i vår. Planterade ju tre krukor med penséer i lördags men självklart så räcker inte det. Än så länge är det lite för kallt för att göra nåt men i maj borde det ju vara dags? Vi ska ev köpa grannens möblemang (ett enkelt i glas och hårdplast/metall?) bestående av ett bord och fyra stolar. Har en liten tanke på att ev ha en liten rabatt i hörnan (med smultron eller jordgubbar kanske?) där det egentligen ska vara gräs men även massa krukor med blommor och färska kryddor. Kanske en stor zinkbalja full med basilika, timjan, persilja, salvia m.m? Tar gärna emot alla tips och förslag jag kan få så ös på bara ;)

 

Så, nu har ni kanske ett litet hum om hur det ser ut ;)

Hus, hem & inredning | |
#1 - - Jennie:

Himlans fint kommer det bli! Härligt med en liten täppa sådär, det vill jag också ha. Eller jag vill ju egentligen ha en stor trädgård, men någonstans måste man ju börja :) Kram

#2 - - Anna:

Nu ska du få ta del av mina tips på vad man INTE ska göra :)

Kryddor i zinkbalja låter jättefint. UNDVIK MYNTA! Den är känd för att ta över totalt och det märkte vi väldigt tydligt vår första sommar här i huset. Nog för att mojito är gott men det finns gränser... Sen måste man vattna och skydda kryddväxterna från alltför stark sol, tror jag. Vi har sol mest hela dagen på vår altan och allt utom myntan skrumpnade ihop snabbt.

Sår ni gräs själva? I så fall: MASSOR av matjord! Och sen lite till! Vår gräsmatta är en lite sorglig syn p g a ett alltför tunt lager jord -och massor av blålera direkt under! Vi skulle rullat ut färdigt gräs men gräsföretaget kunde inte leverera i tid och plötsligt föddes Agnes så vi sådde själva, hastigt och lustigt. Det blev en ful gräsmatta men en väldigt fin bebis!

Som du nog förstår vid det här laget är jag något av en trädgårdsanalfabet! Men en sak har jag lyckats med: lavendel! Och det är ju både fint och luktar gott. Och är man pysslig som du, kan man torka och göra fina påsar att lägga i linneskåpet. Barnen tjatar att vi ska ta oss samman och göra detta och vilket år som helst nu... Smultron har vi också och det är både gulligt och gott, satsa på det! Tror du är på helt rätt spår med krukor, lättskött och enkelt att flytta om man märker att det behövs mer eller mindre sol/ skugga.

Lycka till och visa fina bilder sen!

#3 - - Erika:

Anna: Kära kusin, du är underbar med dina bra och långa kommentarer! Love it! Tusen tack för trädgårdstipset! Har nog tänkt att skippa rabatt och köra på krukor i olika storlekar och formar istället. Det känns lättast så eftersom vi har en väldigt solig altan. Lavendel har jag med tänkt på och så får det bli :) Både snyggt och lättskött har jag hört. Smultron är med kanonfint (och gott!) och det kan man ju plantera i en stor låda kanske? Gräset sår GBJ Bygg så det slipper vi. De ska så såfort det blir lite varmare. Längtar! Stor kram.

Upp