FS-LASIK

Säger som de flesta andra som gjort denna behandling att detta är bland det bästa jag gjort i hela mitt liv :) Hade jag vetat att det skulle vara så enkelt och smärtfritt så hade jag gjort det mycket tidigare. Såhär gick det till:
 
 
Framme vid Memira-kliniken i Kristianstad och vid det det här laget är jag mer eller mindre påväg att vända i dörren. Är så sjukt nervös!

 
Efter lite ifyllning av papper så görs en kompletterande undersökning av synen. Detta för att jag nu varit utan linser i 5 dagar. Förra undersökningen för 2 veckor sen gjordes direkt efter jag tog ut mina linser. Som tur är så hade inte resultat ändrats och jag fick klartecken att jag kunde göra den "enkla" behandlingen utan jobbiga biverkningar och sjukskrivning. Puh!
 
 
Jag fick lugnande tabletter och här sitter jag bara och fnittrar i väntrummet :)
 
 
Jon var dock kolugn vilket kändes tryggt för mig
 
 
Läkaren gjorde en sista koll och gick igenom operationen ännu en gång
 
 
Jag fick en mössa på huvudet och tossor på fötterna. Jon fick inte följa med in i operationssalen men vid det laget gjorde det mig absolut ingenting. Den lugnande tabletten hade gjort sitt kan man säga ;)
 

Ingreppet gick fort och var helt smärtfritt. Det enda som kändes lite var när de tryckte fast apparaten på ögonen som skulle lasa upp hornhinnan i en flik. Det som upplevdes liiite obehagligt var trycket av apparaten på benet under ögat. För övrigt så kändes.det.absolut.ingenting. De behandlade ett öga i taget och jag fick en skena i ögat så jag inte kunde blinka. Detta var ett av de moment jag var skraj för men även det hade jag oroat mig för helt i onödan. Att lasa upp hornhinnan tog 20 sekunder och under den tiden såg jag ingenting då synen liksom förvann. Efter det fick jag fokusera på en grön prick (eller var den röd?) och lasern började "ta bort mitt synfel". Det lät lite från apparaten och luktade bränt (som när man eldar ett hårstrå). Har egentligen ingen tidsuppfattning men kan tippa på att varje öga tog ungefär 30 sek. Allt som allt var jag inne i operationssalen i 10 minuter :) När jag satte mig upp på britsen och fick öppna ögonen så såg jag klockan på väggen tvärs över rummet. Magiskt!
 
 
Efter ingreppet fick jag vila i ett rum med mysbelysning. Fick kaffe och order att blunda 20-30 minuter. Här kände jag en enorm stolthet och lättnad :)
 
Efter lite vila var det dags för koll hos optikern att hornhinnan fästs bra på ögat
 
 
Var ju såklart tvungen att posera med den skickliga läkaren och den underbara personalen på kliniken ;)
 
 
När vi kom till hotellet rullade Jon ner alla rullgardiner i vårt rum och jag la mig för att vila några timmar. Slumrade till och när jag vaknade så såg jag perfekt!
 
 
Vad väldigt ljuskänslig under hela gårdagen så fick ha solglajjor inne som ute
 
 
Droppar som ska tas 6 ggr/dag under en vecka
 
 
Ögonen är lite rödsprängda och ögonfransarna är mojsiga. Men vad tusan gör det- JAG KAN JU SE!!
 
 
Lite senare på kvällen gick vi ner till Steak House och tog varsitt glas vin för att fira vår 2årsdag ♥ Ett glas vin räckte gott och väl för mig som var rätt så trött efter dagen
 
 
Inför natten fick Jon plåstra om mina ögon med två speciella plastskenor som ska förhindra att jag gnuggar mig i ögonen under sömnen. Dessa ska jag sova med några nätter. Heta va? ;)
 
 
Efter en skön natts sömn och hotellfrulle gick vi tillbaka till kliniken för första återbesöket. Syntesterna som gjordes visade att min syn är mer än bra :) Det som är viktigt nu är att jag tar mina droppar som jag ska så att ingen infektion uppstår. Får inte bada, tvätta ögonen, träna så jag svettas ner i ögonen eller sminka mig på en vecka. För övrigt kan jag leva precis som vanligt :) Om 3 veckor ska jag tillbaka på andra återbesöket.
 
Allmänt, Ögonlaser på Memira | |
#1 - - Anna:

Häftigt! Man blir ju riktigt sugen på att göra en sån där operation själv! Synd att det ska kosta så mycket bara. Du borde nästan få din operation sponsrad, nu när du gjort så bra reklam. ;)

Tack för den detaljerade beskrivningen! :)

Svar: Haha ja jag tycker med att jag borde bli sponsrad :)
Erika

#2 - - Madde:

Sjukt stolt över dig vännen!!! Härligt att du ser så bra nu=) Kram

Svar: Hihih tack snäckan!
Erika

#3 - - Lisa:

Coolt, själv törs jag inte....än :)
Vad kostar det hela?

Svar: Det va faktiskt inte alls läskigt. Jag lovar! Den jag gjorde kostar 35 000 men med tanke på mina svindyra linser så tjänar jag på detta flera ggr om :) Bokar man nu i sommar så får man dessutom 2000:- i rabatt.
Erika

#4 - - Carro:

Men guuuuuud vad häftigt!!! Å vad roligt att läsa att det gått bra! Tufft av dig! Kanske nåt man skulle fundera över... Hmmmm.
Kram

Svar: Haha ja det är megahäftigt att det är så lätt liksom :) Jag är faktiskt stolt över mig själv och samtidigt sååå nöjd med behandlingen :) Jag rekommenderar det helt klart! Kram!
Erika

#5 - - Anna:

WOW! Vad bra allt har gått och vad kul att få följa alla momenten. Tack för att du delar med dig!
Kram

Svar: Ja det var verkligen smidigt :) Kram kusinvitamin!
Erika

#6 - - Garnstump (Madeleine):

Skönt att allt gick väl och va modig du är som vågade göra detta :) Måste kännas helt underbart nu. Väldigt fint inlägg med. Kram

Svar: Ja jag är allt lite stolt över mig själv nu, hihi. Jon pratade med Joel häromdagen och tyckte att han med skulle göra den :) Kram!
Erika

#7 - - Garnstump (Madeleine):

Det tycker jag med att Joel ska men vet inte om han vågar ;)

Svar: Hälsa han att det var absolut inget hemskt. Helt smärtfritt och gick fort :)
Erika

#8 - - Lina:

Hej!

Älskar du - liksom oss - gammal och nött heminredning?! Vi har en nystartad blogg där inläggen är fullkomligt PROPPADE med inspirationsbilder, tips och Gör-det-själv (tutorials)! Vi har också en Till-Salu-kategori med väl utvald och helt unik heminredning!
...för de som inte vill missa ett enda inlägg finns vi på Bloglovin! VÄLKOMMEN IN!!!
Ha en kanondag! KRAM // Lina

PS. Gillar du tatueringar finns en något äldre blogg smäckfull av tips, målningar, äventyr och Requests! ;) ...funderar du på en tatuering men inte hittat det perfekta motivet? Tveka inte på att höra av dig! ;) http://liinanonstop.blogg.se

#9 - - Jiyeon:

Så roligt för dig! Skönt att det gick bra ^_^

Svar: Tack! :)
Erika

#10 - - mari:

Jag gjorde en lasek behandling (lite längre återhämtning än lasik) för ungefär tre veckor. Det här är det bästa som ha hänt mig också! :)

Svar: Å så då gjorde du den där de liksom putsar bort hornhinnan och man får som ett litet skrubbsår? Det hela beror väl på hur tjock hornhinna man har och därmed vilken behandling de rekommenderar. Har du haft mycket ont efter? Gjorde du din på en Memira-klinik också?
Erika

#11 - - Helena:

Härligt att kunna se! :) Jag hade gärna gjort en sådan operation jag med, men det är tyvärr alldeles för dyrt...

Svar: Ja det är dyrt. Men för mig blir det billigare än linser så det var inte så stor tvekan :)
Erika

#12 - - mari:

Ja, eller de bränner bort en del av hornhinnan fast det kanske va det du menade? Jag ville göra en lasik eftersom jag ha hört av folk jag känner att läkningstiden är lång och smärtsam och de ha fortfarande haft problem två månader efter med synen osv. Men jag hade för tunna hornhinnor så lasek var det ända alternativet. Jag hade förväntat mig att dö i smärta men behövde inte ens ta bedövningsdropparna, som tur väl va :) Jag ska tillbaka på återkontroll imorgon hos memira och hitlls har det gått bra med ögonen och jag ser perfekt!

Svar: Ja det var nog så jag menade :) Jag var livrädd att jag skulle ha för tunna hornhinnor och därmed behöva göra en Lasek men det gick bra med den "enklare" för mig. Skönt ändå att du återhämtat dig bra nu. Detta är lätt det bästa jag har gjort någonsin :)
Erika

#13 - - Lotte:

Ja visst är dessa operationer fantastiska och snabba! Min man jobbar som ögonläkare, sâ jag fâr höra om det här lite nu och dâ! ;)

Svar: Va roligt, då vet du det mesta om själva ingreppet :) Jag är så nöjd!
Erika

#14 - - JUNITJEJ:

Fantastiskt att det funkade!!!

Svar: Ja helt otroligt :)
Erika

#15 - - ida:

det var intressant att läsa! har funderat många gånger på hur det går till lite mer ingående, kul att läsa någon annans erfarenhet :)

Svar: Vad roligt att du gillade inlägget :)
Erika

#16 - - Challizz:

vad underbart för dig!
grattis!
jag genomgick själv en ganska omfattande operation för två år sedan och säger liksom du att det var det bästa jag gjort!
underbart för dig att kunna se igen!

Svar: Tack :) Jasså, gjorde du med laser eller var det nån annan typ? Det är en helt ny värld som öppnat sig :)
Erika

#17 - - Elin:

Fantastiskt att det fungerade! :D Jag har inte själv något synfel men hade inte vågat göra en sådan operation ändå när man har läst om vilka biverkningar man kan få.. skönt att du inte verkar ha fått några ;)

Svar: Men på den jag gjorde är det inga biverkningar. Bara lite rinniga ögon samma dag typ. När det gäller LASEK så är det biverkningar en vecka efter och de kan tydligen göra väldigt ont. Jag hade nog aldrig velat göra det om jag hade behövt göra den jobbiga. Jag vet ingen som fått jobbiga biverkningar av den som jag gjorde.
Erika

#18 - - Liborius:

ååh vill också!! men är så nojjig...haha:) hur mycket synfel hade du innan? vad kostade operationen?

Svar: Jag hade -3,75 på det ena och -4,25 på det andra. Samt brytningsfel. Den jag gjorde kostade 33 000:- (2000:- i rabatt nu på sommaren).
Erika

#19 - - karin:

Jag skulle nog aldrig våga...! Men efter att man gjort behandlingen, kan man få försämrad syn igen? Den blir ju sämre och sämre, men åtgärdas det också under operationen. Glad för din skull!

Svar: Den tar ju bort det synfelet jag har och det ska inte gå tillbaka. Jag har legat på nästan samma styrka i flera år. Däremot kan man ju få åldersynthet och få använda glasögon, men det gäller ju även de som har god syn från födseln. Sen har kliniken garanti med och visar det sig att de inte fick bort allt så gör de ett ingrepp till.
Erika

#20 - - Maria:

åh, jag vill med!! funderar på att ta studielån så jag ska ha råd ;)

#21 - - Maria:

nej vet du vad, jag SKA göra det!! Du inspirerade mig lite så nu har jag hittat en klinik som verkar bra och tänker gå till banken imorgon och diskutera studielån!! ;)

Svar: Va roligt att du blev inspirerad :) Jag lovar att du inte kommer ångra dig. Vilken klinik blev det? Kram!
Erika

#22 - - Henrik:

Tack för den detaljerade beskrivningen! Nu känns det ännu tryggare. Skall göra min FS-LASIK operation om 7 dagar.

Svar: Vad roligt!! Du kommer att bli så nöjd och det är verkligen inte läskigt. Berätta gärna hur det gick :) Är det på Memira?
Erika- familjeliv, träning och inredning

Upp