Såhär är det..

Nu ska jag skriva om nåt jag faktiskt aldrig har skrivit om innan. Har fått en del kommentarer om varför jag ibland mår dåligt och är deppig. Har inte velat berätta det här innan för det har varit för privat. Dock så känner jag att bloggen är en så stor del av mig och jag mår bra av att få dela med mig av vissa saker. Så jag hoppas att detta enbart möts av positiv respons och inga taskiga kommentarer.
 
Vi har försökt bli med barn i över ett års tid men efter två missfall och tre hormonbehandlingar har vi nu blivit informerade om ivf (provrörsbefruktning) i höst/vinter. Vi har en jättebra läkare som hjälper oss jättemycket och vi är så glada för henne. Vi är även tacksamma att vi har fått hjälp så fort och att de tar oss på allvar. Jag kommer inte gå in på vad "felet" är utan nöjer mig med att berätta om vad vi just nu går igenom. Vet inte heller hur mycket jag kommer skriva om det i fortsättningen utan det får tiden utvisa.
 
Planen ser ut som så att efter sommaren ska vi göra alla undersökningar och tester som behövs inför ivf:n och när de är klara sätts vi i kö till Cura-kliniken i Malmö. Kötiden är 3-4 månader så förhoppningsvis får vi komma dit i årsskiftet. Detta har varit det mest skrämmande för mig för jag hade gärna velat bli gravid utan att gå igenom en ivf men är så glad att hjälpen finns. Och i slutändan så gör vi ju vadsomhelst för att få bli föräldrar. 
 
Vi är medvetna om att vi på sistone har dragit oss undan vänner och vissa tillställningar men det har helt enkelt varit för jobbigt ibland. Ni vet att jag har väldigt många nära vänner som både är gravida och väntar smått och vissa dagar har jag inte ens kunnat träffa dem. Men de som förstår har stannat kvar och det är vi glada för. I slutändan är det våra vänner och familjer som gett oss styrkan.
 
Nu ser jag fram emot en skön sommar utan massa hormonbehandlingar (har rent ut sagt mått för jävligt av de ibland). Vi ska ladda inför hösten/vintern nu och helt enkelt ställa in oss på att ivf:n kommer lyckas. Klart att vi ska få bli mamma och pappa! Hoppet är det sista som överger en, eller hur?
 
Vår längtan | |
#1 - - Garnstump (Madeleine):

Lycka till <3

Svar: Tack vännen <3
Erika

#2 - - Anna:

Det kommer att gå bra, i slutändan blir ni mamma och pappa på något sätt! Lycka till med IVF och ta hand om varandra.
Stor kram

Svar: Tack kusin! Jag hoppas du har rätt. Kramar!
Erika

#3 - - Nina:

Det kommer gå bra Erika, det är jag övertygad om, massor med kramar!!!!!!!

Svar: Tack för dina fina ord Nina. Här och på fb. Kram!
Erika

#4 - - Tessa.:


Svar: <3
Erika

#5 - - Patricia:

Önskar er lycka till! Fortsätt att ta hand om varandra så reder ni er!

Svar: Tack Patricia!
Erika

#6 - - Emma:

Hej!
Har för ett bra tag sen halkat in på din blogg (genom vår gemensamma kompis Jennie) och läser den ofta! har dock aldrig kommenterat. Har förstått att den varit lite upp och ner med humöret och nästan anat det du berättat du. Jag har nämligen varit i samma situation...Vi försökte ett par år att bli gravida utan att lyckas. Inget man önskar sin värsta fiende. Lyckades inte heller med hormoner och mediciner. Nu några år senare har vi 2 underbara små bar (4 år & 1 år gamla) som vi fått genom IVF. Vet vad ni går igenom och vill bara önska all lycka!

Svar: Tusen tack för dina ord Emma! Känns skönt att höra att det faktiskt funkar. Du är ju ett levande bevis. Din kommentar gav mig hopp :)
Erika

#7 - - Johanna:

Starkt av dig att berätta. Kan inte sätta mig in i hur ni har det men du vet vart jag finns!! Vet att det en dag blir er tur. Stor kram

Svar: Tack gumman! Jag behöver höra att det kommer funka. Kram!
Erika

#8 - - Du vet vem:

Ni vet att vi stödjer till 110%

Svar: Tack pappa lilla!
Erika

#9 - - Anne:

En dag kommer ni att bli världens bästa mamma och pappa!♥

Svar: Jaa det kommer vi banne mig bli ;) Tack sötis!
Erika

#10 - - Sofi :

Starkt skrivet av dig måste jag säga! Önskar dig och din kille stort lycka till!

Svar: Det känns så skönt nu när jag har berättat :) Stort tack!
Erika

#11 - - Emma - Fröken Hallonsnöre och Mammagrisen:

Hjärtat, jag blir så ledsen för er skull när jag läser detta. Tack för att du ändå delar med dig. Jag hoppas att det kommer bli bra och att hjälpen på traven gör sitt.

Kramar

Svar: Tack snäckan för ditt stöd! Kram.
Erika

#12 - - Micha:

Älskade vännen! Du är så stark som delar detta här. All lycka önskar vi er och ni vet vart vi finns om det är något! Tack för igår! Stora kramen

Svar: Trodde det skulle vara jobbigt att skriva om det men det känns så skönt. Tack till er med för igår. Så himlans trevligt! Puss!
Erika

#13 - - Anna:

Misstänkte att det var något sånt. Vad jobbigt! Själv fick jag utomkveds i början av året, så att det är världens babyboom i min omgivning just nu känns minst sagt. Jag har dock redan ett barn, vilket jag är SÅ tacksam för. Hon är det bästa som finns. Jag hoppas verkligen att även ni får uppleva det! Lycka till!

Svar: Som vanligt är dina kommentarer peppande Anna :) Hemskt med ditt utomkveds, hoppas att ni snart får ett syskon till er lilla tjej. Tack för ditt fina stöd, alla gånger!
Erika

#14 - - sofie:

skickar en stor kram! ni kommer att bli mamma och pappa! ge aldrig aldrig upp hoppet!

Svar: Kram till dig med! Nä du har rätt, hoppet är det sista som överger en. Hoppas det blir vår tur snart.
Erika

#15 - - Josefine:

Det var starkt av dig att berätta. Lycka till, jag håller tummarna för er båda!

#16 - - Emma:

Stor stor kram till dig, till Er båda! Ska hålla alla tummar och tår för Er. Känner du för att skriva av dig mer, trotts vi inte känner varandra, bara maila på!!

Svar: Tack Emma! Vad gulligt av dig. Ska ha det i åtanke :) Kram.
Erika

#17 - - Johanna HK:

All min kärlek!
Ni finns i mina tankar och jag unnar er verkligen att allt ska gå bra. Ni förtjänar att bli tre.
Erika du är en fantastisk person, kommer bli en super mamma.

Många kramar

Svar: Fina Johanna! Tack för ditt stöd. Vi får ta en prommis ngn dag? Kram.
Erika

#18 - - Magda:

Starkt av dig att berätta och det är en väldigt privat sak detta med att skaffa barn. Ettan var väl inte helt lätt men jag tog heller aldrig nått för givet att jag kunde bli gravid. Kan ju inte förstå vad ni går igenom men den tiden vi försökte så kan jag ändå förstå lite.
Ni kommer bli väldigt fina föräldrar och ta nu vara på varandra och mys utan att försöka skaffa barn i sommar så kommer ni få den hjälp ni behöver!
Styrkekramar från en läsare!

Svar: Jag har velat fram och tillbaka länge om jag skulle skriva om det här. Nu i efterhand så ångrar jag mig inte ett dugg tack vare alla era fina och stärkande kommentarer. Nä man ska verkligen inte ta nåt för givet, speciellt inte det här med barn. Sommaren ska vi bara njuta av. Vi vet ju att hjälpen finns bara strax runt hörnet :) Kram!
Erika

#19 - - Mika:

Babe! Det kommer går bra! Kram från tvärs över.

Svar: Tack stumpan!
Erika

#20 - - Laura:

Otroligt starkt av dig att dela med dig av detta och all respekt till er! Denna styrkan du har kommer att sakert hjalpa er pa vagen!
Jag vet precis vad ni gar igenom for att bli gravid for mig har inte heller varit en dans pa rosor, men i slutandan ar det vart allt! Onskar er all lycka o styrka i framtiden!
Kram

Svar: Tack tack tack för din fina kommentar. Den värmer! Kram.
Erika

#21 - - Angelica:

Har läst din blogg ett bra tag men är väldigt dålig på att kommentera.Ville bara säga att det var väldigt starkt av dig att dela med dig av vad ni går igenom. Hoppas sommaren ger er tid att samla kraft och att ta hand om varandra. / Angelica

Svar: Tack så mycket Angelica. Vi tar hand om varandra så bra vi bara kan. Tillsammans fixar vi detta. Kram!
Erika

#22 - - Jill:

Kärlek & Kramar!

Svar: Kärlek & kramar tillbaka :)
Erika

#23 - - Therese:

Tråkigt att höra vad som hänt och vad ni gått igenom. Hoppas verkligen allt går vägen och att ni blir tre snart. Jag har en kompis som går igenom nästan samma sak, och det är dagar som är uppåt och dagar som är neråt, men förhoppningsvis är det värt det i slutändan. Ta hand om er!
/Mvh Therese

Svar: Tack Therese! Jag hoppas med att allt är värt det i slutändan och att vi till slut får vårt efterlängtade barn. Hälsa din kompis så gott med. Kram!
Erika

#24 - - Sandra- med pojke i magen:

Självklart är hoppet de sista som överger en <3 Se hur de gick för oss.. Efter 3 års försök och 2 mf och allt vad vi gått igenom så räckte de med att bli ställda i kö för IVF och poff blev jag gravid. Utan någon ivf.
Nu sitter jag här med 5 dagara kvar till beräknad förlossling.

Du ska se att din/er tid kommer.

Jag finns här (och på mailen) Om de är nåt!

Massa kramar till dej!

Svar: Va gullig du är Sandra! Jag har också tänkt tanken att kanske är det så att när vi väl sätts i kön så kanske alla spänningar släpper och det funkar av sig självt. Men så vågar jag inte ens tänka. Kram på dig!
Erika

#25 - - Lina:

Förstår att det måste vara fruktansvärt frustrerande och jobbigt för er! Du och jag är ju väldigt bebistokiga.. Håller alla tummar jag har för att ni ska bli gravida snart och jag får träffa er "sötnöt"!
Puss o kram

Svar: Tack sötis! Ska vi ses snart? Kanske grilla ngn kväll? Puss!
Erika

#26 - - Lina:

Absolut! När har ni semester?

Svar: Vi har v29-31 tillsammans. Ni då? Puss!
Erika

#27 - - Lina:

Jag är mammaledig till 20 augusti och Andreas har semester 29-32 :) Vi kan ju höras om en kväll vi kan grilla! Puss

#28 - - Magdalena:

Jag vet precis hur det känns efter fått utomkved för 2 år sen och efter det hittade dom endometrios så skickades vi till Ivf kön. Efter 3 misslyckade försök så har vi två guldägg i frysen & längtar till nästa ruvning. Jag håller alla tummar för att ni snart ska bli föräldrar!! :) Kramar

#29 - - thatsliife:

Hej. Jag har precis börjat blogga om våra längtan efter barn. Skriver om vårat liv och alla hinder vi möter längst vägen.

Svar: Då ska jag in och kolla hos dig! Vi får peppa varandra :)
Erika

#30 - - L / thatsliife:

Bytt blogg till denna istället, den andra bara försvann.

Upp