Vårnyheter från Ellos

Sambon är på hockey och själv sitter jag nybadad i soffan med datorn på magen och Lyxfällan på tv:n. Jösses vad veckan har gått fort! Imorn är det inte bara fredag utan även 1 mars = första vårmånaden! Kan erkänna att jag toklängtar efter våren och vill att den ska komma nuuu! Sitter och surfar inredning i ljusa färger och tycker att Ellos har fått in så himla mycket fint. De har alltid bra rabatter med så fynda fynda mina vänner! Själv väntar jag lite till men hoppas att det finns en del fint kvar när vi flyttat. Har ni någon favorit här nere? Jag gillar träljusstakarna uppe till vänster nåt enormt :)
 
Hus, hem & inredning | | 2 kommentarer |

Välkommen vecka 23

Bebisen
Livmodern når nu strax över naveln. Fostret väger runt 550 gram och är 28 centimeter långt. Sedan någon tid finns det mekonium, den första grönsvarta avföringen, i tarmen. Det händer att fostret bajsar redan innan det föds, då färgas fostervattnet grönt av avföringen. Fostret rör sig mycket, speciellt på kvällarna kan det vara mycket gymnastik i magen. Många kvinnor tycker det känns bra, men några upplever det som obehagligt. Barnet är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna. Barnet fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn. Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.
 
Egna tankar
Har haft ett par dagar där det varit ovanligt lugnt i magen men enligt bm ska det inte vara någon fara. Nu ikväll är han aktiv igen och det gillas. Jag är absolut inte en av dem som tycker sparkarna är obehagliga- tvärtom! Jag älskar att ligga raklång i soffan eller sängen och busa med lillkillen som sparkar tillbaka när jag buffar på magen. När Jon kommer med sin hand så blir han alldeles stilla. Lugnande inverkan kanske? :) Har mycket halsbränna på kvällarna och mina problem med magen ska vi bara inte tala om, haha. Nog känns det att man är gravid men fy sjutton vad jag älskar det!
 
Min fotograf (läs:Jon) är på hockey så det får bli en suddig instagrambild på kvällens mage, haha. Vill ni följa mig på instagram så heter jag gikapyan.
 
Gravid | | 3 kommentarer |

Fredagsmys, på en onsdag

Jag har varit lite nojjig för bebisen idag. Har inte känt några sparkar eller fosterrörelser sen i förrgårkväll så i morse ringde jag MVC för rådfrågning. Det var min underbara BM som svarade och hon sa att det är vanligt att sparkarna är lite sporadiska fram till vecka 25 ungefär. Hon bokade iaf in en tid för mig kl fyra för att lugna mig. Efter lunch la jag mig lite på soffan på jobbet och nästan direkt gav han mig ett par kickar. En sån lättnad! Förmodligen har han legat vänd med ryggen utåt och sparkat inåt med benen och det känner jag nog inte såhär tidigt. Kanske har han sovit med. Ringde iaf och avbokade besöket hos BM. Känns inte bra att störa prinsen i onödan med att lyssna på hjärtljuden nu när han ändå gett ifrån sig ett livstecken. Nu är han på G igen och vänder och vrider sig i magen så förhoppningsvis får både Jon och jag några underbara kickar ikväll :)
 
På tal om kväll så kör vi "fredagsmysrace" här hemma. Det blir tacos och film och överbliven kladdkaka från igår. Vem är det som säger att man bara kan äta tacos på fredagskvällarna? Hihi.
 
Allmänt | | 7 kommentarer |
Upp