En tur till barnakuten

Usch och fy vilken eftermiddag det har varit. Lilleman började kaskadkräkas som en tok vid 17-tiden och mådde väldigt dåligt. Han hulkade och grät om vartannat. Eftersom han blev likadan förra söndagen när han fått gröt så kopplade vi ihop ett och ett. Ringde till barnakuten eftersom vi blev så oroliga för honom och hans allmäntillstånd. De bad oss komma in. Vi hade tur som fick träffa en superbra barnläkare samt att en allergiläkare hade bakjour. De misstänkte allergi mot havre eller vete och att han fick en allergisk reaktion av gröten. Prover togs (uschuschusch vad ont det gjorde i mig när han skrek när de bokstavligt talat fick trycka ut blod ur hans finger) och de har skickats på analys. En allergiläkare kommer ringa oss om ett par tre veckor när proverna är klara och en dietist kopplas in. Nu i efterhand är jag bara så tacksam över min nojjighet och att vi ringde barnakuten i tid. Nu är gröt bannlyst tills vidare och allt annat innehållandes havre och vete. Som tur är så är det inget av det i ersättningen så det är okej att ge, samt smakpuréer. 
 
Lilleman är just nu sitt vanliga pigga jag och har fått både bröstmjölk och ersättning som han fått behålla. Var säkert både törstig och hungrig stackarn. Vi misstänker dock att sockerlösningen han fick vid provtagningen gör sitt angående piggheten, hihi. Lilla älskling vad du skrämde mamma och pappa ♥
 
 
Arvid | | 4 kommentarer |

En soft lördag

Oj vilken skön och slapp dag vi har här idag. Första lördagen på länge som vi inte har några ärenden i stan att uträtta. Så vi håller oss på hemmaplan och fixar och donar men även myser massa med vår lilla kille. Jon har rensat upp på övervåningen åt VVS-killarna som ska fixa bergvärmen och jag har fixat med tvätt och städat av lite snabbt efter elektrikerna igår. Ikväll kommer Joel på hockey och då ska vi äta hemmagjorda enchiladas och parfait till efterrätt som jag slängde ihop lite hastigt. Fler såna här lata dagar tycker jag :)
 
Förresten, vi köpte en åkpåse på Babyproffsen igår. Dock ingen Elodie Details som jag så gärna vill ha utan Babyproffsens (Babytravel) eget märke. Priset skiljde nästan hälften och jag är övertygad om att Babyproffsens är lika bra. Tror ni inte? Iaf, när vi kom hem och bytte till sittdelen och skulle fästa åkpåsen så såg vi att det inte fanns någon sele till den. Det måste de vi köpte vagnen av missat att skicka med. Ringde Babyproffsen som ska kolla vilken sort som passar till vår vagn och vad det kommer kosta. Tar nog någon vecka innan de får hem den så tills dess får lilleman nöja sig med liggdelen. Men det ska nog gå bra.
 
Morgonens pyjamaspojke ♥
Allmänt | | 2 kommentarer |

Stadshäng med julklappsshopping och liten olycka

Haha det är verkligen inte lätt att få till en bild på mig och lilleman tillsammans ;) Men spegeln (som jag för övrigt knyckte hos mamma och pappa, hihi. Tack!) ovanför skåpet i vardagsrummet är till lite hjälp iaf!
 
Heeej fredagsmys! Vi ska alldeles strax sätta oss och äta fredagsmiddagen som legat i marinad över natten. Hoppas på att den är god. Luktar i vilket fall fantastiskt på spisen. Jon är uppe och nattar lilleman som var väldigt trött nu efter en heldag på stan. Det hände en liten olycka när jag skulle byta blöja på Arvid på ett fik i stan. Han rev upp ett par fingrar på en skruv vid skötbordet och blodade en del. Jag fick nästan smått panik och kände mig som världens sämsta mamma som inte hade bättre uppsikt på hans små tassar. Blod hör dessutom inte (tack å lov!) vanligheterna att se på sin lilla bebis. Vi hade BVC precis jämte så jag stack faktiskt in och bad vår sköterska kolla upp det. Hon tvättade av fingrarna och så fick han ligga inlindad med lite papper runt om. Alltså inte värre än så men usch vad ont det gjorde i mig. 
 
Nähä, maten är klar och en film är redo att sättas igång. Nu är det fredagsmyyys! Kram till er alla ♥
Arvid | | 4 kommentarer |
Upp