Längtan efter syskon

Nu ska jag dela med mig av nåt som är både väldigt personligt och privat. Jag vill prata om syskon till Arvid. Eller snarare längtan efter ett litet syskon. Ni som har följt mig några år vet att vi hade svårt att bli gravida med A och när jag outade om våra svårigheter och bucklor på vägen till att bli en liten familj så fick jag sån oerhörd respons. Jag fick bloggvänner från hela Sverige som går igenom samma sak och det var skönt att liksom känna att man inte var ensam. Nu är Arvid 2,5 år och ja ni förstår ju att längtan efter att få en liten bebis till, ett syskon till den viktigaste personen i våra liv, är både stark och väldigt viktig. Men, vi är i princip på exakt samma ställe som vi var då. Det går helt enkelt inte. Denna gången är det inte samma "problem" som det var då, men mer komplicerat. Vi har gjort flera undersökningar och provtagningar och fått rekommendationen ivf. Det är inte omöjligt för oss att bli gravida, men som sagt, väldigt svårt. Efter A så har vi fått ytterligare två missfall så helt omöjligt är det ju inte, även om det heller inte riktigt vill fastna ordentligt. Vi har dock valt att inte göra en provrörsbefruktning pga flera anledningar. Dels för att det kostar en del pengar eftersom det är andra barnet. Och det är ju ingen garanti att det fungerar ändå. En annan anledning är att jag, för tillfället, inte är redo för varken pressen eller hormonbehandlingen. 
 
Nu vet ni iaf vad vi går igenom och hur läget ser ut. Jag var ju öppen om det sist och tänker att jag gärna vill dela med mig av det denna gången med. Känns på nåt sätt skönt att få vara så pass ärlig och inte göra en hemlighet av det. 
 
Vad som än händer så är vi så oerhört tacksamma för vår älskade pojk. Han är helt klart det bästa som hänt oss och vi sa redan innan han föddes att han är det viktigaste. Allt annat utöver honom är bara en bonus. Men oj vad vi längtar efter ännu ett litet knyte att älska. Hoppet är det sista som överger en och tro mig när jag säger att vi hoppas.
 
 
Allmänt, Familj, kärlek & vänner, Vår längtan | |
#1 - - Mickan:

Stor kram fina du! Jag hoppas verkligen er önskan slår in ❤️

#2 - - Mickan:

Stor kram fina du! Jag hoppas verkligen er önskan slår in ❤️

#3 - - Nina:

Det finns inga ord som kan trösta eller göra allt bra. Jag kan bara hoppas och hålla tummar och tår att det ska gå vägen för er.
Jag hinner inte med en träff nu i juletider, varje dag vi är i Växjö är uppbokade, men vad sägs om en fika nästa gång jag är nere i Växjö?
Kram!

#4 - - Micha :

❤❤❤
Å ni ska veta att vi hoppas med för er!
Jag förstår var du menar med att man får mycket energi av att vara ärlig, jag fick massor efter att jag delade vår historia, ur min synvinkel i februari (http://michamittilivet.blogspot.se/2015/02/tre-ar-pa-nagra-minuter.html?m=0). Men jag om någon har gull förståelse för att ni väntar med IVF. Det är en påfrestande och inte alls enkel tid att gå igenom en eller flera behandlingar. Hur som hoppas vi & håller tummarna för er & för att A ska få ett syskon även om det bara är bonus! ❤❤❤ Puss!

#5 - - Sara :

Vänner! Ni har min fulla förståelse och kärlek! A är en gåva och att ni fina människor hittat varandra är en gåva. Jag ser upp till er och önskar er innerligt i alla väder. Vi finns här! Kram Sara med killarna

#6 - - Therese:

Förstår att längtan är stor och att det är tungt. Jag hoppas för allt i världen att det ska gå vägen för er ❤️. Stor kram fina du!

#7 - - Helena:

Tufft av dig att våga berätta! Hoppas så att det blir en bebis till snart för er, utan ivf. Missfall är skit! Stor kram och jag håller tummarna för dig<3

#8 - - Madde:

Håller såklart alla tummar och tår att eran önska ska slå in❤️❤️

#9 - - Magdalena:

Det är så starkt av dig att berätta vad ni går igenom. Åh jag önskar med hela mitt hjärta att ni får ett mirakel plus igen som när ni blev gravida med Arvid. ❤ Tänkte så när jag såg din bild på insta innan idag och tänkte när du skrev mirakel ❤❤❤ Kommer så väl ihåg när du berättade för mig att du var gravid och jag kunde avslöja för dig med. Både Lukas och Arvid är 2 fina pojkar som vi inte trodde skulle hända. Så min önskning är att ni får ert syskon plus snart.
Massa kramar fina du! ❤

#10 - - Hanna:

Förstår hur du känner! Vi fick kämpa för att bli gravida med andra barnet. men äntligen visade Stickan ett plus! När jag som minst anade det.
Jag hoppas verkligen ni snart får er önskan uppfylld och att A får ett syskon! ❤️
God jul!

#11 - - Jessica:

Jag hoppas så med för er skull. Ni är ju världens finaste föräldrar! Och med världens finaste Arvid. Det är starkt att gå ut med det men tror ni bara blir starkare av att prata om er längtan! Kramar i massor

#12 - - Emma Vuckovic :

Läste detta (som jag egentligen redan anade) och med tårarna rinnande vet jag egentligen inte vad jag ska skriva. Har nog inte riktigt själv bearbetat det vi gått igenom utan bara accepterat och förträngt. Det var en jobbig tid som för oss slutade gott men det är ju självklart en risk man tar och som inte alla är redo för. Det jag nu i efterhand funderar på är om vi någonsin fick frågan eller erbjudande om att prata med någon typ kurator eller liknande om hur vi egentligen mådde. Minns bara ett myller av resor till Malmö, provtagningar, mediciner och sprutor. Starkt och bra av dej att skriva om det. Ångrar nästan att jag vi inte var mer öppna med det... Hur ni än väljer att göra önskar jag er all lycka! Håller tummarna för ett syskon samtidigt som jag vet att ni/man är så lycklig över det man redan har! Kramar 💖

#13 - - Anna:

Fina lillkusinen, skickar många kramar till dig! Vi håller alla tummar vi har för att det ni längtar efter ska komma till er. ❤️

#14 - - Louise :

Vi känner inte varandra men jag har fastnat för din blogg för du verkar så trevlig och mysig.😊 Jag håller tummarna för att ni lyckas! Det brukar hända när man minst anar /förväntar sig det. Lycka till!!

#15 - - Therese:

All kärlek till er! Hoppas både för er och för oss att våra små ska få uppleva det fantastiska med ett syskon.

#16 - - Sabina:

Ni är så starka ❤️ och fina ❤️

#17 - - Johanna:

<3

#18 - - Emma :

Jag förstår din längtan.

Vi fick för snart 3 månader sedan vårt första och högst efterlängtade barn, en dotter. Vi blev gravida med henne efter två års kämpande. Graviditeten kom överaskande under tidenvi fått en remiss till att undersöka varför det inte funkade. Så jag förstår djupt din längtan.

#19 - - Madelene :

Jag hoppas så att ni kommer få syskon till A. Vi hade också svårt att bli gravida men har fått en liten kille som är vårt allt. Jag vill också ha fler barn men är smärtsamt medveten om att det kanske inte blir så enkelt. Stor kram och jag tror också att man vinner mycket på att berätta, vi är många i samma situation men få som berättar om det.

#20 - - Hanna:

Har läst "mellan raderna" o gissat mig till er längtan efter syskon.
Finns inget som kan få er att må bättre just nu men ni ska veta att ni inte är ensamma. Det bästa stödet har ni från varann o er kärlek till lille Arvid. Er lilla guldklimp.
Hoppas verkligen att er önskan blir uppfylld o det jag kan göra är att hålla tummarna!
Kram Hanna ❤

#21 - - Ereeka:

Kramar <3

#22 - - Sara:

Arvid är en klimp :). Guldgosse. Kram

#23 - - Helena Samuelsson :

Ååå vad jag önskar er lycka till Erika ❤️❤️❤️Kram

#24 - - Anna:

Jag har följt dig sedan ni försökte bli gravida med Arvid, i samma veva försökte jag och min man också att få barn. Det var under den perioden jobbigt när man hörde och läste om alla andra som blev gravida, men när jag läste att du var gravid blev jag bara så JÄKLA glad, fast vi inte ens känner varandra! :D Jag har också en kille och han är 3 månader yngre än Arvid :) Önskar er ALL lycka till med er önskan om ett litet syskon! <3

#25 - - Iz:

Önskar er all lycka!! Stor kram

#26 - - Anna:

Har lyckligt nog inte behövt kämpa så länge med att få mina guldklimpar så kan inte "säga att jag förstå" men jag vet hur det känns att älska och att längta. Barnen är det viktigaste! Jag hoppas hoppas att det flyttar in en liten i magen snart! Många många kramar

#27 - - Jennie:

Så fint skrivet Erika! Jag håller precis som många ovan mina tummar och tår för att Arvid ska få bli storebror och för att det ska få växa upp en bebis till hemma hos er! Fina vän. Hoppas vi ses snart igen! Puss o Kram Jennie

#28 - - Anna Khensani:

Jag började läsa din blogg när du var länkad via blogg.se och var nog veckans blogg. Sedan har jag läst din blogg så gott som dagligen och även kunnat köpa lite fint av dina gamla kläder:) ÄLSKAR kavajen. Så många fina kommentarer om den.

Jag och min kille har vart tillsammans sen nån månad innan ni fick A. Och trots att vi inte planerar barn än på ett tag, eftersom jag tänkt plugga vidare i höst, kommer det tankar. Tänk om vi knte kan få barn. Eller som när många omkring oss frågar om barn. Bara för man varit tillsammans ett tag eller som ni, en liten fin grabb, betyder det inte att man intr vill. Idag finns det så många som har en frivillig barnlöshet, och det kan det pratas om länge om. Men den ofrivilliga barnlösheten, eller som i ert fall, att ha svårt med att bli gravida igen, pratas det inte om.

Jag önskar så att 2016 får bli ett glädje år för er. Att der visar ett plus och att allt går bra. 🙏🏻
God Jul till dig och din familj.

#29 - - Therese:

Starkt av dig att berätta och jag förstår att det måste vara tungt:(. Håller tummarna för er att det blir ett + inom en snar framtid. Ta hand om er och hoppas ni får en mysig jul!
Kramar

#30 - - radhuslivet.se:

Jag kan inte föreställa mig hur kämpigt det måste vara. Jag själv hade motsatt problem, inga preventivmedel fungerade/fungerar.
Jag hoppar verkligen att ni tillslut får ert efterlängtade syskon. Många kramar

#31 - - carolina:

De är starkt av dig att berätta. Å de är så många som de inte är självklart för, så tänk om fler våga säga nått då hade de inte varit så tabu.

#32 - - Therese:

Stor kram! Hoppas verkligen att er önskan slår in, starkt av dig att berätta. Håller alla tummar och tår jag har.

#33 - - Kicki:

Hopoas av hela mitt hjärta att ni får ett syskon till Arvid. Själv r jag ingen hjälp av sjukhuset här om jag blir gravid och de vill inte hjälpa alls pga njurtransplanterad. Lycka till nu! ♡♡

Svar: Vad tråkigt. All styrka och kramar till dig!
Erika- familjeliv, träning och inredning

#34 - - Ida Nilsson:

Jag förstår din känsla. Det tog oss 1½ år att bli gravida med Leia och påbörjade en utredning. Det tar mycket på krafterna, därför har vi bestämt att sluta med mini-piller lite tidigare denna gång och blir det så blir det. Lycka till! Kramar!

Svar: Det gör ni klokt i. Lycka till :)
Erika- familjeliv, träning och inredning

#35 - - Lina:

jag hoppas er önskan slår in mycket snart! ❤️

Svar: Tack :)
Erika- familjeliv, träning och inredning

#36 - - Helene:

<3

Svar: <3
Erika- familjeliv, träning och inredning

#37 - - Tess:

Förstår längtan! <3

Svar: <3
Erika- familjeliv, träning och inredning

#38 - - marycaroline.blogg.se:

♥ ♥ ♥

Svar: Tack!
Erika- familjeliv, träning och inredning

#39 - - Jenny:

Åh vad jag håller tummarna för och riktigt hoppas att ni skall få bli gravida igen..
Det är strongt av dig att berätta om eran längtan och era svårigheter.
Många kramar till er <3

Svar: Tusen tack Jenny!
Erika- familjeliv, träning och inredning

#40 - - Hanna:

Starkt att du vågar vara öppen! Kram

Svar: Tack! Förstår inte varför det är så hysch hysch..
Erika- familjeliv, träning och inredning

#41 - - Thessan Olander:

Lycka till med allt!! Hoppas det går vägen för er igen 💕

Svar: Tack så mycket!
Erika- familjeliv, träning och inredning

#42 - - Elin Nordman:

Jag hoppas er önskan slår in. Förstår er längtan till en del och hoppas att ett litet syskon snart vill komma.

#43 - - Elin Nordman:

Jag hoppas er önskan slår in. Förstår er längtan till en del och hoppas att ett litet syskon snart vill komma.

Svar: Tack Elin!
Erika- familjeliv, träning och inredning

#44 - - Jennie:

Hej!
Känner verkligen med er! Jag har inte läst hela din blogg ännu. Det är ju ett känsligt ämne det här med att inte kunna bli gravid och kanske ännu känsligare att ge råd. Jag gör det i alla fall ; ) När vi försökte få barn under 4 år önskade jag bara att ngn gett en hint om vad som var fel. Vi fick diagnosen oförklarligt barnlösa under utredningen och tanken var att vi skulle gå igenom en IVF-behandling, men jag började göra lite egen research också. Efter många om och men tog jag beslutet att gå över till en strikt glutenfri kost och vi lyckade bli gravida på egen hand inom 3 månader. Om du vill läsa mer så kan du gå in på min blogg, men den är helt ny och jag har inte kommit så långt med den ännu. http://fertilutangluten.blogg.se/category/min-historia.html
Håller alla tummar!

Svar: Jag tar emot alla tips så ska absolut in hos dig och läsa :) Tack för din fina kommentar! Kram.
Erika- familjeliv, träning och inredning

#45 - - TIDSTJUVEN:

Håller tummar och tår för er. ♥

Svar: Tusen tack!
Erika- familjeliv, träning och inredning

#46 - - Rebecca:

❤️❤️ kram till er!

#47 - - Rebecca:

❤️❤️ kram till er!

Svar: Kram och tack!
Erika- familjeliv, träning och inredning

#48 - - Malin:

Skickar en stor lycka-till-kram till er och hoppas att det blir en till bebis. Jag ar for ung sjalv (tycker jag sjalv med mina 26 ar) for att det ska vara aktuellt men vet da jag har PCOS att den dagen jag vill bli mamma sa kan det bli mycket, mycket svart darfor drar jag mig lite for att ens tanka pa det, eller langta till dig. Jag kan bara ana att nar man val accepterat att det ar en bebis man langtar efter sa kan man ju inte lagga pa locket igen.

Min mamma och pappa forsokte i 6 ar innan dem fick mig, sa ibland gar det ju bara man kampar pa... men usch sa frustrerande och hjartskarande jobbigt det maste vara under vagen. Jag hoppas med allt jag har att det fixar sig for er.

Svar: Tack så mycket! Jag håller tummarna att det går smidigt för dig när det är dags <3
Erika- familjeliv, träning och inredning

#49 - - Heidi :

Hoppas verkligen att det går vägen för er ytterligare en gång! Vi fick våra två barn utan problem men jag har vänner som kämpat i flera år och några som fortfarande kämpar. Önskar att alla kunde få de barn de önskar ❤️

Svar: De är så tråkigt att det ska vara så svårt för vissa. Men vi är så tacksamma för A.
Erika- familjeliv, träning och inredning

#50 - - Petra:

Åh, jag hoppas så att önskan slår in! <3

Svar: Tack Petra!
Erika- familjeliv, träning och inredning

#51 - - Kina:

Starkt av dig att skriva om det, önskar att det går bra för er och eran fina guldklimp.

Svar: Tack så hemskt mycket!
Erika- familjeliv, träning och inredning

#52 - - Luucy:

Håller tummarna!!

#53 - - lillemor:

Lycka till

#54 - - WWW.angusfoto.blogg.se:

Åh älskar att du delar med dig. Att få barn är verkligen ingen självklarhet, är själv lyckligt lottad att fått min pärla.

#55 - - Namme:

Lycka till

#56 - - Erica:

Förstår helt och hållet dig, vi har ett barn som va super lätt och gick på första men nu tar det sån himla tid.
Gjort utredningar mm och allt är grönt men inget plus blir det ändå trots att vi prickar in äl och allt. Har inte fått missfall eller gjort abort någon gång i mitt liv.
Vi är dock beredda på ivf om det är det sista och inget annat funkar. Håller tummarna för dig att du o jag lyckas på ett + iår som stannar kvar.

#57 - - jagochminafina.blogg.se:

Jag önskar er all lycka till. Vi hade sån otrolig tur att vi fick fyra barn väldigt lätt. Men när vi några år senare började längta efter en liten till blev det svårare. Jag fick tre missfall på raken. Två MA i v 12 och ett MF i vecka 6. Vi var självklart tacksamma och lyckliga över de barn vi hade men ändå fanns längtan där. Och efter de tre missfallen gick det vägen och vi fick vår innerligt älskade och efterlängtade lilla femma. Jag håller mina tummar åt dig och tror att det kommer ett litet syskon i år.

#58 - - Tove:

Hej Erika!
Jag önskar er all lycka med syskonskapandet!
Er Arvid är en jättefin kille och ni har verkligen fått det jättefint i huset!

Jag är inne och kikar lite då och då. Men allt vad bloggvärlden heter, har lusten inte funnits där för vare sig skriva på egen blogg eller läsa andras och skriva inlägg där. Men du finns i mina tankar! :-)

Själva har vi inte kommit mycket längre med barnaverkstaden, än att IVF med PGD-försök nummer ett är genomfört, med resultatet 3 st sjuka embryon.

Vi hoppas nu på ett fantastiskt nytt år! Och en trevligare värld överlag! ;-)

Varma kramar,
Tove

#59 - - Ulrika :

Finaste du❤Förstår er längtan och hoppas er önskan slår in..snart..känner på mig att det blir så! Ta hand om varandra och njut av livets goda!❤❤❤ Bamsekram

Upp