Mamma-ångest & tacofredag

Första heltidsveckan på jobbet är över och jag är allt lite trött. Såklart en stor omställning efter att ha varit hemma så länge. Men mitt jobb är roligt så tiden går fort. På måndag börjar jag även med att lämna på dagis på morgonen och jag hoppas att det går smidigt. Lilleman är för tillfället inget fan alls av dagis och idag var han återigen lite ledsen. Han hade varit det nästan hela förmiddagen men sovit bra på vilan. Hemma är han väldigt gnällig och han sover uruselt på nätterna. Efter att ha sovit i egen säng i princip ända sen han föddes så kommer han nu in tills oss vid ett-tiden varje natt. Hör det dagis-starten till? Hur är det för era små? Jag går hela dagarna med en klump i magen pga att jag oroar mig så för hur han har förändrats de senaste två veckorna. Det här humöret han är på är verkligen inte alls likt vår lilla kille.
 
 
Ikväll äter vi tacos som många andra familjer, hihi. Men vi skippar dock kolhydraterna (brödet) och kör istället på kött och grönsaker och Fru Tées supergoda vitlökssås. Eftersom det är fredag lyxar vi till det med varsitt (stort!) glas rött. Ett riktigt gott och prisvärt vin. Tips! Hockeyn är på och än så länge går det bra för vårt kära Lakers :) Inget godis eller annat gott och det är första fredagen på väääldigt länge sen det hände, haha. Men jag mår så bra av inga kolhydrater för tillfället och inte alls lika uppblåst och sötsugen, så vi kör på det här ett tag till. Trevlig fredagskväll alla fina!
 
 
 
Allmänt, Arvid, Familj, kärlek & vänner, Mat, dryck & bak | |
#1 - - Malin:

Charlies sömn tror jag inte det blivit någon skillnad på, lika dålig nu som innan;) men däremot så har han blivit väldigt pappig, tror det är för att det är han som oftast lämnar honom på dagis! Och än mer närhetsbehövande och gosig! Fast det är ju till det positiva så klart! Så fort de blivit vana med dagis och allt sånt så tror jag det kommer bli bättre! Blir en vardag för dem också!
Ha en go helg!

#2 - - Hanna:

Vi skolade in vår dotter i sep (1år) och hon var ofta ledsen när vi lämnade henne i början, likaså efter jullovet. Men nu har det vänt, hon skuttar glatt in och slänger sig över leksakerna och glömmer ibland säga hej då :) sömnen är fortfarande rubbad, drömmer mycket mardrömmar och kommer in till oss vid 1 tiden precis som din son. Men jag tror även det kommer att vända ju mer tiden går.

#3 - - Caroline:

När de börjar på förskola är det mängder med intryck för barnet o dessa behandlar barnet ofta när det kommer hem vilket kan resultera i trötthet/ledsen samt orolig sömn med ev lite mardrömmar. Man får komma ihåg att detta är en stor förändring i barnets liv som självklart behöver lite tid o bearbetning. Han kommer säkerligen snart bli sig själv o utveckla ännu mer färdigheter!

Upp