Torsdagskvällen

Lite kvällsmellis innan sängen kallar- turkisk yoghurt med hemmagjord musli, blåbär och agavesirap. Mumma!

Gokväll fina ni! Veckan har varit rätt så seg men ändå är det redan torsdag kväll. En dag till innan helg. Skönt! Jag hoppas på lite sol så man kan vara ute mer än nödvändigt. Längtar efter att sitta på altanen och äta gott med ett glas vin. Hoppas hoppas att augusti blir fin!

Ikväll har vi ändrat om lite på övervåningen. Hittade en soffa på Facebook (tack Johanna!) som skänktes så den var jag snabb på :) Endast några månader gammal så nästan som ny. Så vi har möblerat om lite för att den ska passa in och vi blev båda två väldigt nöjda. Inte klart ännu men ni kan få se en liten sneak :)

Ett bord ska dit och så ska väggarna fixas till lite. Ska bli mysigt att sitta däruppe lite mer framåt hösten. 

Det där med pottan

Jag har fått frågan hur det går med lillemans potträning. Och det går nog rätt så.. bra. Här hemma försöker vi ha på han kallingar hela tiden men är vi iväg så får han ha blöja. Han kissar (och ibland bajsar) på pottan när man sätter han där men han säger inte till när han behöver gå. Så ett antal olyckor har hänt och vi tvättar kalsonger dagarna i ända, haha. Men han blir inte ledsen eller skamsen om han gör i byxan och det är vi väldigt noga med att han inte ska bli. Vi gör det till en rolig grej och tvingar han inte till nåt. Som tur är så sätter han sig gärna på pottan även om det ibland behövs lite påstötning. Men efteråt så får han klistra ett klistermärke och det tycker han är kul :)
 
Köpte, efter tips, "Min pottkalender" på Babyproffsen idag. En rolig och pedagogisk kalender där barnet fårr klisra upp antingen ett kiss- eller bajsmärke (hehe) efter varje pottbesök. Arvid som älskar klistermärken tycker den är riktigt rolig så jag hoppas denna hjälper han lite på traven.
Allmänt, Arvid | | 5 kommentarer |

Sommar i en skål

Med huvudvärk i över ett dygn så är man rätt så mör. Om det beror på omställningen från semester till jobb eller de tunga molnen har jag ingen aning om. Förmodligen det sistnämnda. För fy vilka mörka regnmoln vi har haft under dagen. Hoppades egentligen på ett ordentligt åskoväder så spänningarna släpper, men inte då! Nu börjar jag bli riktigt less på detta skitväder och tycker så synd om de som har semester. Aldrig kunde jag tro att jobbet skulle locka så mycket mitt i sommaren, haha.
 
 
På vägen hem från jobbet idag köpte jag med mig 1 liter jordgubbar och när mannen och lilleman kom hem lite senare så hade de med sig 5 liter blåbär. Iofs köpta men absolut lika goda som egenplockade. Så ikväll har vi mumsat bär med grädde och mjölk. Iaf en liten tröst i den trista sommaren.
Allmänt, Mat, dryck & bak | | 4 kommentarer |
Upp