Det där med pottan

Jag har fått frågan hur det går med lillemans potträning. Och det går nog rätt så.. bra. Här hemma försöker vi ha på han kallingar hela tiden men är vi iväg så får han ha blöja. Han kissar (och ibland bajsar) på pottan när man sätter han där men han säger inte till när han behöver gå. Så ett antal olyckor har hänt och vi tvättar kalsonger dagarna i ända, haha. Men han blir inte ledsen eller skamsen om han gör i byxan och det är vi väldigt noga med att han inte ska bli. Vi gör det till en rolig grej och tvingar han inte till nåt. Som tur är så sätter han sig gärna på pottan även om det ibland behövs lite påstötning. Men efteråt så får han klistra ett klistermärke och det tycker han är kul :)
 
Köpte, efter tips, "Min pottkalender" på Babyproffsen idag. En rolig och pedagogisk kalender där barnet fårr klisra upp antingen ett kiss- eller bajsmärke (hehe) efter varje pottbesök. Arvid som älskar klistermärken tycker den är riktigt rolig så jag hoppas denna hjälper han lite på traven.
Allmänt, Arvid | |
#1 - - Hanna:

Vilken bra bok! Den måste inhandlas då vi kämpar med potträning här hemma. Det går si sådär o han börjar få åldern emot sig men vi vill INTE tvinga honom till något, får för mig att det blir värre då. Men boken verkar toppen :)
//Hanna

#2 - - Louise - vitmossa:

Det kommer nog snart ska ni se! :)

#3 - - Therese:

Tack för tips! Den måste inhandlas. Har en som är galen i klistermärken här hemma också ;)

Svar: Lilleman tycker den är toppenrolig!
Erika- familjeliv, träning och inredning

#4 - - Therese:

Det låter ju smart! Sån ska jag införskaffa :)

#5 - - Lotti:

Vi körde pottgodis! Funkade lite för bra, för så fort han var godissugen gick han och kissade några droppar! 😂

Svar: Det är ju ett bra tips! Kanske ska köra med pott-russin :)
Erika- familjeliv, träning och inredning

Upp