En sup ingefärsdricka

Igår kokade jag en sats med ingefärsdryck. Den är superbra i förkylningstider och gör dessutom magen glad då den minskar massa gasbildning. Ingefära är dessutom bra för muskelvärk i samband med träning och sänker blodtrycket. Sen sägs den även lindra mensvärk och migrän. Så flera win-win alltså. Testa gärna receptet om ni är sugna. En sup om dagen räcker.
 
- 1 liter vatten
- 200 gram skalad och riven ingefära
- 1 dl honung (flytande är lättast)
- saften av 2 citroner
 
Koka vattnet tillsammans med den rivna ingefäran på medelhög värme i 20 minuter. Sila bort ingefäran och låt vattnet svalna. Blanda i honung och saften av citronerna. Häll på flaska och förvara i kylskåpet. Den håller sig i kylen i 1 månad. Den är stark men vilken sup är inte det? ;)
 
 
 
 
Allmänt, Mat, dryck & bak, Träning & hälsa | | 6 kommentarer |

IKEA tur och retur

Ikväll tog jag bilen till Älmhult och IKEA för att äntligen köpa den där fåtöljen. Gick och strosade lite och hittade även lite annat nödvändigt. När jag kom till tag-själv-avdelningen så ekade hyllan tom. Tusan med! Enligt hemsidan skulle det finnas tre stolar kvar men en av killarna där beklagade att det fanns det tyvärr inte. Suck. Och inte fick jag köpa med mig ett skyltexemplar heller trots att det kryllade av dem. De var iaf schyssta som erbjöd mig gratis hemleverans så den 8 oktober får jag hia mig till. Så typiskt när jag äntligen kom dit. Men jaja, en liten kvällstur för mig själv blev det och det blev ju ganska så bra ändå!
 
Bild lånad från Livet hemma- IKEA
Allmänt, Hus, hem & inredning | | 3 kommentarer |

Mysfrukost på en tisdag

Vi började morgonen med sconesfrulle. Har äntligen hittat ett glutenfritt recept på både goda och nyttiga scones. Lilleman älskade de lika mycket som jag så det får bli fler gånger! Hittade receptet hos denna tjejen och hon har flera bra recept och intressanta träningsinlägg. Tips tips!
 
Mandelscones
 
- 1 stor banan
- 2 ägg
- 2 dl mandelmjöl (mald mandel)
- 2 msk kokosmjöl
- 1 msk pofiber
- 1 tsk fiberhusk
- 1 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
 
Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ägg och banan, tillsätt alla torra ingredienser och blanda väl. Klicka ut fyra bröd på plåten och kör in i ugnen i 20 minuter. 
 
 
 
 
Upp