Mässingsfjäril

Jag älskar billiga inredningsprylar som man lätt kan förvandla så att de blir lite snyggare. För ett tag sen köpte jag den här fjärilskroken på TGR för en tia.
 
 
Efter lite mässingsspray så blev den, enligt mig, mycket finare och passar perfekt som krok till min handväska i hallen. Den får ju dessutom sällskap av fjärilarna på Pip-tapeten ;)
 
 
 
 

Det där dåliga samvetet

Gah jag blir tokig på mig och mina elaka tankar om mig själv emellanåt. Jag är verkligen min största kritiker och om jag behandlade andra som jag behandlade mig själv så skulle jag för sjutton inte ha några vänner. Min kära man och jag satt och pratade om det vid matbordet ikväll. Han kan inte förstå hur jag kan klanka ned så på mig och inte tycka om mig själv. "- Du är ju fin! Du måste öva dig på att se det!"  Men nä, jag ser tyvärr inte det. Jag har en målbild (det har väl alla) när det kommer till kropp och utseende. Den där målbilden går dock inte hand i hand med hur jag lever eller presterar. Idag t ex så åt ja kladdkaka. Fast jag hade bestämt mig för att inte äta sånt mitt i veckorna. Då kom det dåliga samvetet. Det kommer speciellt när jag har träningsuppehåll. Som nu, vid förkylningen och febern. Så himla dumt!
 
Det dåliga samvetet mot jobbet dyker också upp emellanåt. Som nu när jag är hemma sjuk för andra gången detta året. Dåligt samvete mot mina kollegor som jag vet får göra mitt jobb när jag själv inte är på plats.
 
Sist, men absolut inte minst, det dåliga samvetet mot lilleman. Att han är långa dagar på dagis. Han trivs, det vet jag, men idag hade han varit ledsen. Inte för att han slagit sig eller bråkat med nån. Nej, hans ena fröken (ja jag säger fröken och inte pedagog) berättade idag att han hade suttit för sig själv och gråtit tyst. Tårarna hade runnit sakta ned för kinderna och han hade nästan försökt att hålla emot dem. När de frågade varför han var ledsen så sa han att han saknade mamma och pappa. Fatta vad det kändes i hjärtat på mig! Det dåliga samvetet kommer även när mitt tålamod tar slut alltför snabbt. Jag vet ju att han går igenom faser med trots och allt men ändå så kan jag inte alltid vara förståndig till att förstå det. 
 
Är ni kanske några som känner igen er i nån av punkterna? Eller kanske nån som har tips på hur man övar på att minska det dåliga samvetet? 
 
Jädrans vad intimt och privat detta inlägget blev. Får se hur länge jag törs våga ha det uppe på bloggen ;)
 
 
Allmänt | | 13 kommentarer |

Det tar aldrig slut

Hemmadag för mig idag. Kanske imorgon med. Taggtråd i halsen och tjockt i näsan. Har spenderat morgonen i soffan med frukost fullproppad med vitaminer och så kaffe. Såg dokumentären Sockerfilmen på svtplay igårkväll och blev förskräckt av hur mycket socker man får i sig i från den dagliga maten. Tänk då på allt extra man tillsätter genom godis, kakor och läsk. Hua! Sockerfilmen har dock fått rätt så mycket kritik och om det kan man läsa HÄR. Lite intressant om hur det vinklas och att man får upp ögonen litegranna. Sen är det ju det där att ta tag i det, haha.
 
Taxfree-katalogen inför resan har kommit och den har jag såklart bläddrat i :)
Allmänt | | Kommentera |
Upp