Höstterminen 2017

Hösten och höstterminen är här på allvar nu och även om man egentligen inte vill att sommaren ska vara över så får vi nog ändå medge att den tyvärr är det. Hösten är min favoritårstid men i år hade jag gärna haft lite mer sommar än vad som varit.
 
Jag gillar att det med hösten medför en form av nystart. Man är peppad inför jobb, träning, kallare luft och nya mål. När det kommer till träning så är jag inte riktigt nöjd med sommarens upplägg. Jag har tränat och sprungit men inte alls i den mängd jag hade planerat. Och kosten ska vi bara inte tala om! Jag skötte mig exemplariskt de två första veckorna efter semestern med både kosten och motionen (åt inte en endaste godisbit på de veckorna!) men sen kom min väns bröllop och allt urartade, haha. Även om jag inte vill ha några förbud så var det alldeles för tidigt för att "fuska" när jag äntligen kommit på rätt väg. Jag måste ta tag i det igen. Dels för att jag mår inte bra av allt skräp jag stoppar i mig och dels för att min kropp är inte gjord för att inte röra på sig. Jag mår ju så mycket bättre när jag kommer ut på promenad dagligen eller får till ett träningspass. Har därför tänkt sätta upp en liten plan inför hösten som jag verkligen hoppas på att kunna följa vart man än i månaden man befinner sig (godismagen är ju extra krävande en vecka i månaden som ni vet).
 
- Försöka hålla mig till husmanskost och låta bli att hoppa på olika dieter.
 
- Inget godis (eller kakor/glass/chips) mitt i veckorna. Och på helgen är det en dag som gäller. Är man bjuden på kalas eller liknande så kan jag ta en liten bit av efterrätten/fikan för att inte vara otrevlig (höhö).
 
- Mer grönsaker och frukt!
 
- Minska på brödet! På fredagar äter vi frallor på jobbet och det får räcka med den dagen. Annars får det bli knäcke eller yoghurt/gröt till frukost).
 
- Två träningspass i veckan och helst ett av dem på gymmet. Jag har fått värsta fobin för gym sen allt i våras och har inte använt mitt träningskort en enda gång sen missfallet. Nu måste jag nog konfrontera den rädslan och åka dit. Kanske redan denna veckan?
 
- Få till några promenader i veckan antingen på morgonen eller kvällen. De behöver inte vara långa men i alla fall så att jag får luft och får svänga med armarna. Joggingpass får det gärna med bli!
 
- Dricka vatten! På jobbet så har jag ett vattenglas jämte mig hela tiden så där går det bra. Värre när jag är hemma.
 
- Till sist men förmodligen det viktigaste: Ha roligt och njuta av livet! Det är så lätt att grotta ned sig och älta sådant som inte går vägen. Men till vilken nytta? Jag lever och jag kan stå på mina ben. Vad gör det då om jag inte väger 10 kg mindre eller lyckats springa milen innan sommaren är slut som jag hade hoppats på?
 
 
Haha, den här bilden togs för ganska exakt ett år sedan. Hoppas få till sådant lyckohopp efter träning snart igen :)
 
 

Mynta i blom & marmorljus

 
Jag plockade in lite mynta som för tillfället står i blom i pallkragen. Har ingen aning om hur länge de klarar stå i vas innan de slokar. Vackra är de i alla fall och luktar gott gör dem med! Blockljuset gjorde jag marmormönster på med en tändare. Håll lågan under ljuset och röken bilda mönster. Lätt som en plätt!

Fem favoriter

Jag älskar vårt hem och hur vi har fått till det i inredningen. Jag gillar att det är lite blandat av gammalt och nytt, design och kopia och att jag hittat min (vår!) egna stil. Det är ju ingen hemlighet att jag gillar grått, vitt, svart, mässing och marmor. På senaste har även trä och  färger med mönster kommit in i hemmet. Tänkte bjuda på fem favoriter från vårt hem:
 
1. Det är ingen inbördes ordning men Vänskapsknuten från Svenskt Tenn som jag fick av mamma och pappa är i alla fall helt klart favoriten just nu! Och jag kommer nog aldrig tröttna på den. Så vacker, maffig och såklart i mässing.
 
 
2. Det lilla sängbordet med marmorskiva som jag norpade hemma hos mamma och pappa för ett par år sedan. Det är nu ommålat i svart och jag tycker det blev ett helt annat bord! Så fint och jag älskar det!
 
 
3. Vår sänggavel av en gammal dörr från huset. Nu i sommar så målade jag den helvit och så hängde vi upp den högre upp på väggen. De två sänglamporna är från Ikea och jag tycker de blev pricken över i:et!
 
 
4. Skåpet som svärfar lämnade kvar till oss. Det målade jag ljusgrått för nåt år sedan och nu är det helt klart favoritmöbeln i huset!
 
 
5. Sist men inte minst! Såklart att Ernst måste vara med bland favoriterna :) Det här är den största av hans runda vaser och den har alltid någon blomma i sig. Fin med både stor bukett eller som här, en enkel snittblomma.
 
Vad är era favoriter i hemmet? Om ni gillar inlägget så får ni mer än gärna klicka på hjärtat här under :)