Storstäd & myshörna

Jag skickade iväg killarna till Leos lekland efter frukost idag. Själv satte jag igång ett storstäd. Fem timmar senare (!) var jag klar. Så ni kan ju förstå att det är kliniskt rent här hemma nu. Jag kanske är tokig men jag gillar att städa när jag vet att jag har tiden till det. Nu i höst ska vi dock anlita städhjälp varannan vecka. Både Jon och jag kommer jobba heltid och då finns det klart roligare saker att lägga tid på än städning när vi väl är lediga. Dessutom så slutar vi båda vid ett på fredagar så helgen blir extra lång och vi kan göra något kul med Arvid på fredagseftermiddagarna istället.
 
Jag ser så fram emot hösten och rutiner. Imorgon börjar höstterminen på allvar för oss för då är det dagis för lilleman igen. Sex veckors sommarlov har han haft och jag är glad att han kunde få den långa ledigheten. Nu blir det nog en omställning för han med tidiga morgnar och rätt så långa dagar på dagis. Som tur är så hämtar hans mormor och morfar honom vid lunch en dag i veckan och så slutar vi ju som sagt tidigt på fredagar så många heldagar blir det inte och det känns skönt i mammahjärtat.
 
 
Jag gjorde en liten mys- och läshörna på övervåningen och Arvid hann inte mer än hem förrän han hämtade ett lass med böcker och satte sig med. Jag älskar när man får användning för hopplösa hörn som aldrig fyllt en funktion tidigare.
 

Vilstolen som lilleman fick i födelsedagspresent hänger numera i hålet mellan hallen och vardagsrummet på övervåningen. Lite mysigt med den med.
 
Nu ska vi fika på blåbärspaj och sen ge oss ut på en liten cykelrunda hela familjen.
Allmänt, Hus, hem & inredning | |
#1 - - Anonym:

Vad är det för golv ni har? Är det trä eller laminat? Eller ngt helt annat kanske? :)

Svar: Det är laminat :)
Erika- familjeliv, träning och inredning

#2 - - Tessa:

Vi funderar på städhjälp varannan vecka också, då jag tänker precis som er att man hellre vill lägga den tiden på annat. Eller just nu lägger jag ingen tid alls på städning = vi har katastrofsmutsigt. Vi har två svarta utekatter i ett hus med vita ytor, plus två barn som kladdar och vi vuxna är inte bättre själva. Jag har tagit som dålig vana att inte ta av mig skorna inomhus, utan går ut och in med skorna efter jobbet för jämnan. Alltså det är så skitigt hemma, skäms om någon skulle komma hem till oss just nu ;)

Upp