Granar i huset!

Snön som kom inatt gav den där riktiga julkänslan. Så pass att vi idag åkte och köpte granar som vi sen satte in och klädde. På tok för tidigt kan nog vissa tycka men här hemma julpyntar vi tidigt eftersom jag sen kastar ut pyntet efter nyår, haha. Då vill jag ha vår, tulpaner och pasteller istället. Tur att min man ger mig fria tyglar (typ) när det kommer till pynt och inredning. I år har vi dessutom två granar. Lilleman fick en alldeles egen modell mindre kungsgran i sitt lekrum. Eller ja, i hallen jämte lekrummet. Men det är öppet däremellan så han kan njuta av den när han är där uppe och leker. Blev så mysigt!
 
Granen i vardagsrummet går i vitt i år. Tyvärr så luktar inte en kungsgran lika gott som en rödgran men barrar desto mindre.
 
 
 
Vi fick, precis som förra året, möblera om lite för att få plats med granen. Bordet ställdes ut från fönstret istället för längs med. Jag gillar att ha det på detta sättet med och rummet får ett helt annat utseende. Granen står dock på andra sidan rummet så nu ser man den direkt man kommer in i vardagsrummet. På bordet har jag lagt en gammal planka från skräpboden som jag pimpat med en egengjord julgrupp i gamma potta och ljus. Svårt att få till bra bilder i mörkret men visst blev det mysigt?
 
Nu ikväll hade jag tänkt baka vörtbröd till julafton men jag hamnade i soffan istället. Är helt slut efter en toppenhelg. Sötsuget är enormt och jag får slå mig själv på fingrarna för att inte ta ut ännu en lussekatt. Tror inte vågen visar fina siffror på tisdag och grämer mig lite för det. Nu kör dessutom Viktväktarna igång med nytt poängsystem och det ska såklart bli spännande. Har hört både bra och dåligt om det men tror att det blir bra i slutändan. På tisdag får jag veta mer!

Lekrum

I veckan så sålde vi soffan på övervåningen och tömde allt i rummet. LIlleman har nämligen fått ett lekrum! Igår eftermiddag drog vi till IKEA och inhandlade lite grejer och innan dess var jag på Harald Nyborg och köpte en ribbstol. Det är sjukt dyrt med just ribbstolar men den jag hittade var både billig och rejäl. Idag fick jag ett meddelande av en vän som hade köpt deras sista ribbstol där idag och de hade sålt tre stycken på tre dagar, haha. Innan dess hade de inte sålt nån på tre år. Kanske är det nån av mina insta-följare som blev inspirerade? ;)
 
Bjussar på ett par halvkassa mobilbilder så länge bara för att ni ska få ett hum om hur det ser ut. Visst blev det bra?
 
Idag har lilleman och jag spenderat dagen i stan medan mannen är på roligheter. Nu är vi precis hemkomna och efter kaffe och lördagsgodis så far vi upp på övervåningen igen!

Som en fullgången bebis

Det var så längesen som jag bloggade så jag kom knappt ihåg mitt lösenord. Fick i alla fall ett ordentligt bloggsug nu ikväll så tänkte att jag bara skulle uppdatera er lite om hur det går med Viktväktarna. För ni trodde väl inte att jag hade gett upp, haha? Är ni förresten intresserade av att läsa om det?
 
Jag har ätit enligt vv i 4 veckor nu och det går så bra! Sammanlagt 3,9 kg har jag gått ner och även om jag försöker att inte låta vågens resultat påverka mig så ljuger jag om jag säger att jag inte är stolt över mig själv. Det bästa är dock känslan i mig själv. Jag känner mig så mycket smidigare och finare och kläderna sitter bra på kroppen. Häromdagen var jag i simhallen (i bikini! Måste skaffa en baddräkt!) och simmade 1000 meter och för första gången på väldigt länge så tyckte jag att spegelbilden inte var så fy skam. Märklig känsla för nån som inte gillat sin kropp de senaste åren. Nu är dessutom mitt första delmål uppnått- under 70 kg. Jej!
 
Såhär mycket har jag hittills gått ner. Nästan 4 kg. Som en fullgången bebis!
 
Jag tycker faktiskt inte att det har varit så svårt. Jag gör liksom ingen uppoffring utan är mer medveten om vad och hur mycket jag stoppar i mig. Blev dock glatt överraskad i morse vid veckans vägning när vågen visade -0,3 kg eftersom jag i helgen har ätit bra mycket mer än mina godkända smartpoints. Viktminskningen hade dock gått ännu bättre om jag verkligen hållt mig till dagens sp-intag och veckobonus men jag har absolut ingen brådska och ser det hellre långsiktigt än en quickfix. 
 
Veckan kan bli lite trixig för på torsdag ska vi ha julmys med jobbet med både pizza, glögg och julgodis. Men det skrämmer mig inte så mycket utan jag kommer äta och njuta. Det funkar ju och stannar vikten av en vecka så är det inte hela världen. Ikväll ger jag mig en klapp på axeln minsann!