Att torka kryddor

 
I våras satte jag kryddor i en stor kruka på framsidan. De har vuxit nåt enormt (speciellt citronmelissen) och man gör ju tyvärr inte av med allt på en säsong. Därför så googlade jag lite och såg att man kan ju faktiskt torka sina egna kryddor själv. Inget jag egentligen tänkt på tidigare. Sagt och gjort. För nån vecka sedan gjorde jag små buketter av timjan, citronmeliss, rosmarin och mynta och hängde i fönstret. Idag repade jag dem och la i små glasburkar. De luktar himmelskt och visst är det allt lite extra speciellt med kryddor som man vet att man odlat och torkat själv. Imorgon ska jag göra nya buketter för de krympte rejält när de torkat, haha.
 
 

Nu är jag sugen på att införskaffa mig en sådan gammaldags dymo som skriver ut fina etiketter till burkarna :)
Allmänt, DIY, pyssel & renovering, Mat, dryck & bak | |
#1 - - Anonym:

Det ska jag också göra 😊 Kan rekommendera mynta till te också. Jag brukar ta chokladmymta och torka till te. I går ska jag dessutom testa svartvinbärsblad. Så kul att ta hand om sånt man odlat!

Svar: Men ja, tack för tipset!! Myntate låter ju supergott! Och bra för magen tänker jag? Har jättemycket chokladmynta (det växer ju som ogräs!) och ska nog torka en hel bunt :) Tack!
Erika- familjeliv, träning och inredning

#2 - - Anonym:

Vad använder du citronmellisen till? Har en stor kruka med citronmellis men vet inte vad jag ska göra med det :)

Svar: Jag har faktiskt ingen vad jag ska använda det till, haha. Men tänker att till något bakverk borde det ju vara gott. Lika bra att ta tillvara på det :)
Erika- familjeliv, träning och inredning

#3 - - Mamsen:

Googla på torkad citronmeliss, finns en hel del att använda det till!

Upp