Dagen i punkter

 ♥ LIlleman och jag har varit på 4-årskontroll och han fick en OK-stämpel i rumpan :) Vi ska dock tillbaka för syntest i augusti för när det var dags för det idag så hade han tappat fokus, haha. Han är allt en liten herre med myror i brallan enligt BVC-sköterskan!
 
♥ Avslutade city-besöket hos Sabina på Österhagen och testade deras urgoda glass. Chokladsmak med vispad grädde, det ni!
 
♥ Tog en runda på Samarkand för att leta klänning till sommarens bröllop. Ingen shoppinglycka dock. Får nog kolla runt lite på nätet.
 
♥ När jag kom hem så stack jag ut på en långpromenad lagom till regnet kom. 9 kilometer avverkade jag innan Jon och lilleman fick hämta upp mig då jag var totalt dyngsur, haha.
 
♥ Satte igång med storbak här ikväll och bakade en stor sats smartieskakor och sen första omgången med piroger (får bli ett par till satser i helgen). Det vankas ju 4-årskalas nästa vecka!
 
 
Här är receptet för er som är sugna!
 
Receptet ger 40 Kakor.
 
175 g Smör
2 1/4 dl Farinsocker
3/4 dl Strösocker
1 Ägg
1 Äggula
4 3/4 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
2 tsk Vaniljsocker
2 dl Minismarties eller chokladlinser
 
 
Börja med att värma ugnen till 175°C.
Klä en plåt med bakplåtspapper.
Smält smöret och vispa det tillsammans med sockret x2.
Vispa i ägget och sedan äggulan.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke för sig och rör sedan ner det i sockerblandningen.
Rör i alla smarties och knåda ihop till en jämn deg.
Rulla degen till bollar av samma storlek och lägg dem på plåten.
Grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 9-12 minuter.

Fönsterfix


Jag fick sådan inspiration av ett reportage i senaste Härligt Hemma och blev sugen på att ändra om lite i fönstret bakom soffan. Det är ett fönster som lätt glöms bort lite eftersom soffan är högre än fönsterkarmen. Satte dit fler krukor med växter som tål sol och värme och så en hortensiakvist. Nu blev det mycket mysigare och fönstret kom fram lite bättre. Jag hade så gärna velat ha djupare fönsterbrädor så man kan sätta saker både framför och bakom. Men det här blir ju också bra. Jag tycker för övrigt att fönster är svåra att inreda och har alltid haft två, max tre grejer, i varje fönster. Men nu ska jag nog anamma detta i fler rum :) Gillar ni det eller är ni mer åt det "cleanare" hållet?
 
På tal om fönster så har jag ikväll putsat ett flertal av dem i vårt hus. Så himla trist men med Kärcher går det lättare. Och så är det ju så skönt när det är gjort!
Allmänt, Hus, hem & inredning | | Kommentera |

Gammelmorfar

Idag har Arvid, min kusin Elin och jag varit hos morfar och Gunnel och hälsat på. Morfar fyller 93 i juli och har, fram tills nu, varit en pigg herre. Nu är han trött i hjärtat, som lilleman säger och ligger mest och vilar. Men han mår bra och är glad och skojfrisk och det är härligt att se. Vi fick upp han till fikabordet och hade det så mysigt. Elin hade bakat kladdkaka och morfar åt de tillsammans med glass med stor aptit. När han sen gick och la sig igen så följde Arvid med gammelmorfar och höll han sällskap och serverade han vatten och hängde upp käppen jämte sängen. Tänk, det skiljer 89 år mellan de två men ändå är de så goda vänner.
Det värmer i hjärtat.
 

Nu slänger jag mig i soffan med ett glas vin och kollar in sista avsnittet ever av Skam (snyft!). Lillen sover och Jon är på sjön. Tänkte skriva ner några träningspass med men mer om det framöver!
Allmänt, Familj, kärlek & vänner | | 2 kommentarer |
Upp