Boktips inför sommaren


Min vän Anna bad mig om lite boktips nu inför sommarledigheten så jag tänkte jag skulle dela med mig av några av mina favoritböcker. Inte för att jag är någon bokslukare (annat var det tiden innan barn, haha) men under sommaren brukar det bli några böcker avverkade i alla fall. Jag läser nästan bara böcker som är skrivna av svenska författare och som utspelar sig i Sverige. Just detta för att igenkänningsfaktorn då är större och det känns mer nära på nåt sätt. Och så försöker jag att bara läsa pocketböcker. De är lätta att packa ner, billiga och så slår man sig inte på näsan om man somnar och tappar dem, haha.
 
 
Först ut blir allas vår deckardrottning Camilla Läckberg. Många har åsikter om henne och jag tror att antingen gillar man henne eller så gör man det inte. Jag älskar hennes böcker och har läst allihop utom den senaste. Böckerna är otroligt spännande och skrivna på samma sätt med handlingen i både dåtid och nutid. Jag gillar karaktärerna och man lever sig verkligen in i varenda bok.
 
 

Sofie Sarenbrant är också en favorit och dessutom är hon vän med Camilla Läckberg. Sofies böcker är så bra och spännande som tusan! Sex böcker om samma karaktärer har hon än så länge skrivit och den absolut bästa av dem är Avdelning 73 tycker jag. Men hennes två första böcker, Vecka 36 och Istället för dig, är nog än då de absolut bästa enligt mig!
 
 

Helena von Zweigbergk är, för mig, en ny författare men jag kommer helt klart fortsätta läsa fortsättningen om fängelseprästen Ingrid. Det Gud inte såg är första boken och den hade jag med mig till Rhodos. Så spännande och bra skriven!
 
 

Ninni Schulman är också en ny favorit och boken Välkommen hem köpte jag häromdagen. Läste den tidigare boken, Vår egen lilla hemlighet, på Rhodos och när den var slut kände jag mig helt tom. Man blir riktigt tagen av den och jag har stora förväntningar på boken här ovan.
 
 
 
Som ni märker så är det mest deckare som jag läser men för att nämna en genre till så är det ju såklart chicklitsen! Och den absolut bästa författaren när det kommer till "tantsnusk"-böcker (hehe) är helt klart Denise Rudberg. Hennes böcker om Kristin, Eva och alla de andra härliga karaktärerna är såå bra! Jag har nog läst alla hennes böcker minst fem gånger, haha, och de är som riktigt bra filmer som man kan se många gånger om. Favoriten är Väninnan men den boken har jag fått slänga för den har gått sönder (snyft!). Men jag kan den i princip utantill. Har för mig att det pratades om att det skulle göras film om boken Jenny S men det kanske bara var ett rykte? Hennes nya serie om Stockholms queens är med bra och jag ska köpa den senaste, Simone, så fort som bara möjligt! Denise Rudberg skriver även deckare och de flesta av dem har jag läst men de tilltalar mig inte alls lika mycket. Deckarböcker får kompisen Läckberg ta hand om istället :)
 
Allmänt | |
#1 - - Melanie:

Kul med tips. Inte riktigt min genre dock. :)

#2 - - Bea:

Bra tips! Du borde läsa Spåren vi lämnar efter oss av Pernilla Ericson. Tror du skulle gilla den!

Svar: Åh tack för tips! Den måste jag kolla in! Har aldrig hört talas om den författaren. Tack!
Erika- familjeliv, träning och inredning

#3 - - Ajli Müller:

härliga tips tycker jag, sannerligen :D :D Jag gillar att läsa och blev klar med en bok igår, så nu är jag i sorgeperioden efter att ha stängt dörren till den världen. Måste hitta en ny ;)

Svar: Hoppas du gillar nån av de jag tipsar om :) Ninni Schulman kan jag varmt rekommendera!
Erika- familjeliv, träning och inredning

#4 - - Alexandra:

Så perfekt med boktips nu inför utlandsresan, tänkte på det senast igår vad man kunde läsa, nu har man massor att välja på :)

Svar: Vad roligt att åka utomlands :) Hoppas du fixk inspo av ngn bra bok. Trevlig resa!
Erika- familjeliv, träning och inredning

#5 - - Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm:

Kul med sommarlästips :) Jag gjorde också ett sån't inlägg :)
Jag har läst Läckbergs sju första böcker och Sarenbrants två första, det fick räcka för mig :P Men det var bra böcker :P :)
Den enda bok jag läst av de här ovan är bara Läckbergs. :)

Upp