En liten charter-lista!

Jag har, under de gäng timmar jag spenderat i solstolen de senaste dagarna, funderat på det här med charter-semester. För egen del så älskar jag charter! Smidigt, hyfsat billigt och och framförallt toppen när man har barn. Jag har aldrig varit den typen som bokar endast flygresa och hotell för sig. Vill gärna ha allt paketerat. Kom på en del typiska grejer som man förknippar med just charter-resor:
 
1. Först och främst- poolpaxarna! Jag berättade om de häromdagen men alltså åå vad jag irriterar mig! Irriterar mig så pass mycket att vi gjorde likadant i morse när vi vaknade strax innan åtta. Vi paxade ett par stolar. HAHA!
 
2. Skylten med "Don't throw toiletpaper in the toilet, please!" på varenda toalett. Hur många följer den regeln? Inte jag (oops!).
 
3. Avsaknaden av bäddmadrasser (man ligger ju direkt på resårmadrassen!), sköna kuddar och påslakan med riktiga täcken på hotellrummen. En gång (EN!) har jag varit med om sköna sängar med fluffiga täcken (Sunwing Sandy Bay). Annars tycker jag det är standard med vanliga lakan och en trist brun filt som är bäddat över. Kanske få boka lite lyxigare hotell framöver, haha.
 
4. Hyran av solstolarna på stranden. What's up with that liksom? 
 
5. Det faktum att det inte går att äta nyttigt på charter-resor. Vi gör egen frukost på denna resan och det blir liksom vitt bröd med nutella och nån sliskig juice. Jag hade gärna velat ha nån krämig osötad yoghurt med nötter men det är ju skitdyrt i affären! Det enda som finns är sötad yoghurt i portionsförpackningar. Då käkar jag hellre nutella ;)
 
6. Det faktum att man knappt behöver prata engelska. De flesta på hotellen eller restaurangerna kan svenska. Lite skönt ändå!
 
7. Man blir besatt av väder-apparna! Ett litet moln på himlen och man surfar direkt in för att kolla så att det inte ska bli regn. Kanske typiskt svenskt (eller i alla fall skandinaviskt) eftersom vi inte direkt är bortskämda med sol.
 
 
Håller ni med om någon punkt? Fyll gärna på med fler om ni vill! Och som vanligt, ta inte listan så allvarligt. Jag älskar som sagt charter och jag njuuuter denna veckan! Klicka gärna på hjärtat här under om ni gillar listan :)
 
Allmänt, Bloggen | |
Upp