Funderingar & semester

Vet ni vad jag ska försöka bli bättre på? Jo, att skaka av mig energitjuvar (denna ständiga kamp!) och att inte ta åt mig så himla lätt. Det kan vara allt från en korkad kommentar på sociala medier till en obefogad (oftast avundsjuk) kommentar direkt i ansiktet. Vad är det som säger att just den personen som lämnade den kommentaren eller tyckte annorlunda har mer rätt än mig? Det är såklart viktigt att vara lyhörd för kritik (konstruktiv sådan) och ständigt arbeta mot att förbättra sig själv. Jag är en person som väldigt gärna vill vara omtyckt av alla men det går ju såklart inte. Alla gillar inte alla och alla gillar inte alltid vad andra gör! Skillnaden är bara att vissa människor är otroligt bra (eller dåliga eftersom det oftast sker genom en skärm) på att påpeka fel hos andra än att helt enkelt rannsaka sig själva. Man behöver inte alltid säga vad man tycker. Ibland får man faktiskt knipa käft.
 
Nä, jag ska helt enkelt börja skaka mer på axlarna åt vissa saker och inte lägga så mycket energi på andras värderingar. Vissa saker kan man inte göra ogjort eller ens påverka så varför ägna de så mycket tid? Jag vet att jag är en bra och omtänksam människa men som självklart kan bli ännu bättre. Precis som så många andra.
 
Jepp!
 
Nu är det förresten officiellt semester för min del. Fyra, förhoppningsvis, härliga, soliga och varma veckor väntar. Var på jobbet på morgonen för terminens sista klinikmöte och för att avsluta några saker inför sommaren. Nu känns det som att jag kan vara ledig med gott samvete. Jag hoppas bara att jag blir fri från blåsorna under helgen så att första riktiga semesterdagen på måndag börjar bra. Midsommar imorgon är för vår del inställt. Känns inte helt hundra att bjuda hit vänner när läget är som det. Så vi firar lite själva och det blir nog bra det med!
 
Gillar ni detta inlägget så får ni gärna klicka på det lilla hjärtat!
Allmänt, Bloggen | |
Upp