Söndagen

Söndagen började tidigt med tanke på vår sena hemkomst från kalset igårkväll. Arvid, som la sig först strax efter klockan tolv inatt, kom in till oss redan vid åtta. Suck. Efter frulle tog jag en långpromenad in till "macken" här i byn och förbi Mickis verkstadsbutik som vi Gemla-bor är lyckligt lottade med. Jag gillar verkligen Mickis produkter och i butiken finns allting till bättre pris än vanligt. Köpte med mig en grej till hans paketkalender (den där kalendern som jag till slut bestämde mig för att göra ändå, även om jag först inte hade tänkt ha någon till han i år. Men det är ju så roligt att få överraska!). Kan visa er någon dag om ni vill? 
 
Sen har dagen bestått av pepparkaksbak och nu ikväll saffransskorpsbak. Idag har jag varit såå sugen på så mycket av allt gott och det har varit svårt att hålla fingrarna borta från både deg och från plåten med de färdiggräddade kakorna. Men det har gått okej och jag har inte spårat bort från smartpointsen. Har en lätt släng av pms och jag antar att det är det som är boven till det akuta sockersuget. Nu här ikväll var jag så nära att trycka i mig massa onyttigt men jag gjorde istället en skål med fruktsallad som jag toppade med keso blandat med pepparkakskryddor. Smakar lite ris a la malta över det och blev ett bra, och nyttigt, kvällssnacks med bara 2 sp.
 
 
 
Lilleman sover sen halv sju (!). Han och Jon var ett par timmar på Leos lekland i eftermiddags och det tog mer eller mindre knäcken på han. Han somnade i soffan och vi fick bära upp han till sängen. Hoppas på smidig morgon imorgonbitti tack vare det tidiga sänggåendet. En kan ju alltid önska, haha!

Vv och träning

Sen drygt 2 veckor tillbaka började jag äta enligt Viktväktarna. Igen?! tänker säkert ni, haha. Tro mig, jag velade ett tag innan jag hoppade på det eftersom jag vet att jag snabbt tröttnar på det jag sätter igång med om det inte visar resultat snabbt. Nu är Viktväktarna inget quickfix utan mer ett långsiktigt verktyg för att hjälpa en hålla koll på hur man äter. Man får ju verkligen äta av allt men inte jämt och kanske inte lika stora portioner som man brukar. Det gäller att planera en del. Än så länge går det förvånansvärt bra och jag tänker faktiskt inte så mycket på att jag för in smartpoints i mobilen eller att jag "försakar" allt gott. Jag äter bra mat och lagar de flesta maträtter från appen så jag vet hur många smartpoints allt innehåller. 
 
Min största förändring har helt klart varit allt socker såsom godis, fika och småätande som man plockat bort. Jag äter fortfarande popcorn med lilleman på fredagskvällen och godis på lördagen. Hemmakällsgodiset är dock utbytt mot Tweeks som jag älskar och som dessutom innehåller 95% mindre socker. Dyrt som tusan men tro mig, man är nöjd efter 100 gram. Och så en stor tumme upp för alla grönsaker och frukt jag stoppar i mig. Det är mättande, nyttigt och innehåller dessutom inga smartpoints. 
 
 
Lördagens lunch blev tomatsoppa med halloumi. Ruskigt gott och så snabbt att göra. 8 sp blev detta. Har 30 sp per dag och 35 sp i veckobonus att nyttja. Dock så har jag inte använt de ännu men skönt att veta att man kan äta av dem och ändå få en viktnedgång. Ikväll kommer jag nog dock nalla av dem för vi ska på kalas och även om jag inte kommer slösa mina sp på alkohol så blir det säkert en tårtbit. Som sagt, man får verkligen äta allt!
 
Träningen då? Jag började med vv eftersom jag inte har tiden till träning så som jag hade hoppats på. Heltidsjobb (den nya tjänsten medför en del jobb även på kvällar och helger) och familjetid består den mesta tiden av. Jag hoppas dock på att komma igång lite smått med styrka igen och få till i alla fall ett hemmapass i veckan. Häromdagen var jag därför hos världens bästa pt för nytt upplägg (utan krav och dåligt samvete!) som jag kan utföra hemma i den mån jag hinner och orkar. VI körde även ett pass och jag var livrädd att jag inte skulle orka. Men Betty berömde mig för tekniken och min viljestyrka. Jag suger åt mig av hennes pepp och känner mig faktiskt stolt för att jag investerar i  mig själv även i stressiga perioder.
 
Orkade ni läsa hit? ;) Det blev visst ett långt inlägg men var skönt att få dela med mig. Gilla gärna inlägget eller lämna en kommentar. Då blir jag glad :) Kram och önskar er alla en fin lördagskväll!
 
Allmänt, Mat, dryck & bak, Träning & hälsa | | 2 kommentarer |

Svart tegel

Fredag igen och ännu en vecka närmare advent. Jag älskar ju julen men bäst är nog ändå tiden innan. När man tar fram adventspynt, lyssnar på julmusik och bakar lussekatter. En vanlig tisdagskväll blir liksom lite mysigare med en kopp glögg och en (många!) pepparkaka. Håller ni inte med? Jag har spanat lite på adventsljusstakar men inte hittat nån jag är superförtjust i. Vill ha en enkel och lite industri-aktig i år. Kommer därför göra en egen som den pysslare jag är, haha. Har en förkärlek till tegelstenar (konstigt jag vet) och hittade ännu en på vinden. Den sprayade jag först i svart men såg när den torkat att färgen inte riktigt fäster. Så får nog måla ett lager med färg istället. Antingen kommer jag ha den som den är med bara fyra ljus i eller så pimpar jag den med lite mossa eller så. Får visa er om ett par veckor när den ska fram på riktigt :)
 
 
 
Upp