Vv och träning

Sen drygt 2 veckor tillbaka började jag äta enligt Viktväktarna. Igen?! tänker säkert ni, haha. Tro mig, jag velade ett tag innan jag hoppade på det eftersom jag vet att jag snabbt tröttnar på det jag sätter igång med om det inte visar resultat snabbt. Nu är Viktväktarna inget quickfix utan mer ett långsiktigt verktyg för att hjälpa en hålla koll på hur man äter. Man får ju verkligen äta av allt men inte jämt och kanske inte lika stora portioner som man brukar. Det gäller att planera en del. Än så länge går det förvånansvärt bra och jag tänker faktiskt inte så mycket på att jag för in smartpoints i mobilen eller att jag "försakar" allt gott. Jag äter bra mat och lagar de flesta maträtter från appen så jag vet hur många smartpoints allt innehåller. 
 
Min största förändring har helt klart varit allt socker såsom godis, fika och småätande som man plockat bort. Jag äter fortfarande popcorn med lilleman på fredagskvällen och godis på lördagen. Hemmakällsgodiset är dock utbytt mot Tweeks som jag älskar och som dessutom innehåller 95% mindre socker. Dyrt som tusan men tro mig, man är nöjd efter 100 gram. Och så en stor tumme upp för alla grönsaker och frukt jag stoppar i mig. Det är mättande, nyttigt och innehåller dessutom inga smartpoints. 
 
 
Lördagens lunch blev tomatsoppa med halloumi. Ruskigt gott och så snabbt att göra. 8 sp blev detta. Har 30 sp per dag och 35 sp i veckobonus att nyttja. Dock så har jag inte använt de ännu men skönt att veta att man kan äta av dem och ändå få en viktnedgång. Ikväll kommer jag nog dock nalla av dem för vi ska på kalas och även om jag inte kommer slösa mina sp på alkohol så blir det säkert en tårtbit. Som sagt, man får verkligen äta allt!
 
Träningen då? Jag började med vv eftersom jag inte har tiden till träning så som jag hade hoppats på. Heltidsjobb (den nya tjänsten medför en del jobb även på kvällar och helger) och familjetid består den mesta tiden av. Jag hoppas dock på att komma igång lite smått med styrka igen och få till i alla fall ett hemmapass i veckan. Häromdagen var jag därför hos världens bästa pt för nytt upplägg (utan krav och dåligt samvete!) som jag kan utföra hemma i den mån jag hinner och orkar. VI körde även ett pass och jag var livrädd att jag inte skulle orka. Men Betty berömde mig för tekniken och min viljestyrka. Jag suger åt mig av hennes pepp och känner mig faktiskt stolt för att jag investerar i  mig själv även i stressiga perioder.
 
Orkade ni läsa hit? ;) Det blev visst ett långt inlägg men var skönt att få dela med mig. Gilla gärna inlägget eller lämna en kommentar. Då blir jag glad :) Kram och önskar er alla en fin lördagskväll!
 
Allmänt, Mat, dryck & bak, Träning & hälsa | |
#1 - - Sanna:

Får man be om Recept på tomatsoppan? :)

Svar: Absolu! :) Du hittar den här https://www.viktvaktarna.se/se/recipe/kramig-tomatsoppa-halloumi/592ec322fea4c42c4fafea3c
Erika- familjeliv, träning och inredning

#2 - - Hanna Karlsson:

Härligt med en nystart! Lycka till. ☺

Upp