Mitt 2018

2018. Vilket år va! När jag ser tillbaka så ser jag egentligen bara mörker och ångest. Tänk att jag första halvan av året inte fattade vad som var på gång. Sista halvan har varit mer eller mindre kaos men även om jag har mått så dåligt så är jag, nu i efterhand, tacksam för vad som skedde och att jag kom till denna insikten om mig själv. Man behöver inte vara en superwoman för att vara bra. Jag har genom utmattningen lärt mig otroligt mycket om mig själv och vad som egentligen är viktigt i livet. Jobbet, prestationen och målet är inte allt. Ibland är det resan som är målet. Man får inte glömma att njuta på vägen och det viktigaste av allt- inte oroa sig för saker i onödan. Sitta lugnt i båten liksom.
 
 
I början av sommaren tatuerade jag in det här citatet på underarmen. Tänk att jag inte då fattade vad det skulle betyda för mig.
 
 
Den här bilden framkallar ångest. Inte för boken (den var bra!) och inte för hammocken (den är fantastisk!) utan för att jag först då insåg vad som höll på att hända med mig. Bilden är tagen en av de sista dagarna av semestern och jag hade sådan sjuk ångest. Hade inte sovit bra på flera månader, hade hjärtklappning och svårt att andas till och från. Hjärnan gick på högvarv och jag låg långt in på nätterna och analyserade allt. Andra jobbdagen efter semestern brakade jag ihop och blev då sjukskriven för utmattning. En lång rehabilitering väntade och jag är glad att jag då inte förstod hur mycket "jobb" med mig själv det skulle bli. Då hade jag gett upp.
 
När jag kikar tillbaka i arkivet så finns det inte många inlägg, från augusti, att se tillbaka till. Bloggen var inte prioriterad och jag kan se mellan raderna hur dåligt jag mådde. Så tyvärr kommer den här krönikan gå lite hand i hand med utmattningen.
 
 
Mamma och pappa bjöd med oss en vecka till Cypern. Det var underbart men återigen så kan jag i efterhand förstå varför jag var så irriterad hela tiden, kände mig stressad och hela tiden påväg någonstans. Kunde inte koppla av så mycket som jag hade behövt. Jag hade hoppats resan skulle få mig att ladda batterierna men istället så blev det nästan det omvända. Vi hade återigen gått igenom ett missfall och jag trodde att miljöombyte skulle vara gott. Jag önskar att jag hade tagit tillvara mer på den här veckan och tiden med familjen.
 
 
Sommaren kom i alla fall och det med råge. En sådan här fin sommar har jag nog aldrig varit med om. Vi åkte och badade i princip varje dag och jag försökte hela tiden trycka bort den där tunga känslan i bröstet och njuta av här och nu. Istället så såg jag varje ny dag som en dag närmare jobb och stress.
 
 
 
 
En del diys har det blivit under året och det är när jag får skapa och dela med mig av mina kreationer som jag mår som bäst :) Napphållarna var populära och jag fick flera beställningr på dem. Jag gjorde en boklåda till Arvid, en tavla med cirklar efter inspiration från 101 nya idéer och ett matchande kuddfodral. På min sjukskrivning så började jag måla och just den här tavlan (vilket är min första) hänger i vardagsrummet. Jag gillar den så mycket! En filtkudde blev till lagom till advent. Årets adventsljusstake är en gren från skogen och kransen gjorde jag innan jul.
 
 
Gudfar tapetserade valvet i vardagsrummet med den fantastiska tapen Berså från Boråstapeter. Tapeten lyfter hela rummet! Jag målade om sovrummet med kalkfärg från Jotun minerals tidigt i våras och strax efter det målade jag en fondvägg med årets kulör Heart wood från Nordsjö.
 
 
2018 har inte varit ett bra träningsår. Jag höll igång med löpningen under första halvåret och sprang milen. I och med min sjukskrivning så har jag fått tänka om lite. Jag har i princip alltid tävlat med mig själv när det kommer till just träning. Till exempel så har jag tänkt att jag ska springa längre än gången innan, göra fler armhävningar än passet tidigare och vara totalt slutkörd efter ett träningspass. Annars gills det inte. Inte hållbart som ni förstår. Numera är det långpromenader som gäller men har även börjat springa så smått igen. Men skillnaden är att jag numera inte använder mig av Runkeeper, som bara stressar mig istället för pressar mig. En stor skillnad. Jag hoppas komma igång med styrka igen under 2019 och hitta tillbaka till träningsglädjen och syftet med varför jag tränar. Att helt enkelt vara realistisk och vara nöjd med den träningen som blir av. Kommer skriva mer om detta framöver.
 
 
Avslutar min krönika med en bild som betyder mycket för mig och min självkänsla. Innan jul så var jag hos en fotograf som tog fina boudoir-bilder på mig. Just denna fick Jon inramad, haha, och den sitter på väggen i sovrummet. Jag tycker den är väldigt vacker och sensuell och jag känner mig fin. Jag tog fler bilder och som även dem är supercoola, men inget som jag känner att jag vill dela med mig av här, haha. Den här fotograferingen blev lite som en julklapp både för mig och för Jon. Jag skulle aldrig tidigare vågat stå halvnaken inför en manlig fotograf och detta är lite av en seger för mig själv och en riktigt jäkla käftsmäll till 2018 ☺
 
 

Ett litet IKEA-hack

 
 
Jag gjorde ett litet IKEA-hack med vår vita Malm-byrå. Jag målade lådfronterna med Rustas fina smutsrosa färg och satte på gamla porslinknoppar som jag hittade i boden. Har sagt det förr men säger det igen- den där boden är allt en guldgruva! Putsade upp mässingsdetaljerna med putsmedel och den fina mässingsfärgen kom fram. Jag tycker den rosa färgen gör sig så fin till väggen som är målad med kalkfärg från Jotun. Gillar ni? Klicka gärna på hjärtat eller lämna en kommentar i så fall ☺
 
 

Old fashion pink

Här hemma flyttade jag runt möbler igår. Vårt stora antika skåp som vi har förvarat ytterkläder i hamnade i pysselrummet och fick bli förvaring till alla mina pysselgrejer. Ett himla bra byte tycker jag! Malm-byrån som stod i pysselrummet flyttades till sovrummet och det ljusgråa gamla skåpet i sovrummet flyttades till hallen. Hängde ni med? ☺ Hursomhelst så blev jag riktigt nöjd med ommöbleringen och det är ju toppen att kunna ha alla "diy-prytslar" i säkert förvar från både barn och katter, haha. 
 
Idag har vi sålt Arvids loftsäng och paret som köpte den var precis här och hämtade den. Lilleman sover inte alls i den utan leker mest i kojan under. Sover gör han i gästsängen (dubbelsäng) och om jag ska vara ärlig så är det bra mycket skönare att natta han i den än i hans trånga loftsäng som är lite krångligare att ta sig ur när den lille herrn har somnat. Istället har vi köpt en säng på Blocket som vi ska hämta imorgon. Det är en säng med förvaringslådor under och som blir toppen för alla gosedjur som han har. Ni ska såklart få se bild när allt är klart!
 
 
Tidigare idag var Arvid och jag inne i stan och köpte lördagsgodis och då svängde vi inom Rusta och köpte den här fina färgen. Jag har så länge varit sugen på att måla något i just den här kulören men inte hittat något här hemma som skulle passa. Tills nu!  Hade jag haft en dotter så hade jag gått loss direkt, haha. Lilleman gillar inte alls rosa tyvärr. Rosa, och speciell lite smutsrosa, är en av mina favoritfärger och jag tycker den är fin både på kläder och i inredningen. Jag har målat första lagret och är än så länge riktigt nöjd. Ni ska få se!
 
 
Upp