Inventering av julgranspynt

Godmorgon! Det är en trött pappa i huset idag, haha. Julfesten med jobbet blev sen och vid tre inatt knallade han in. Han sov vidare medan Arvid och jag gick upp och bakade saffransscones. Det är ju så gott!
 
 
Idag ska vi handla årets julgran så jag håller på att inventera julgranspyntet. Varför 
är det alltid så att man vill ha nytt för varje år? ☺ I år ska vi satsa på en rödgran och inte den trogna kungsgranen. En rödgran doftar ju så gott och förhoppningsvis hinner den inte barra efterom den brukar åka ut strax efter nyår. ändå Tanken var först att  vi skulle ta in granen först på torsdag nästa vecka men jag som är hemma vill gärna njuta av den så mycket som möjligt. Har sett att det är flera av mina vänner som redan tagit in den och man blir ju så glad av att se det på instagram-kontona. Hur gör ni? Kör ni enligt traditionen och klär den dagen innan julafton eller har ni redan tagit in den?
 
 
Jag kommer blanda fina glaskulor med hemmagjorda kristyränglar. Så fint ju! Skulle vilja ha några kulor i sammet med i antingen mörkgrönt eller mörkrött men de verkar vara slut i butikerna. Jag är försent ute helt enkelt. Kanske knåpar jag ihop något eget idag med. Julgranspynt är bland det roligaste att diya tycker jag! 
Allmänt, Hus, hem & inredning | |
#1 - - Jennie:

Har ALLTID väntat att klä granen till dagen innan julafton - förutom i år. har precis blivit mamma o tänker att det kanske blir lite annorlunda då plus att det är nice att ha den där klädd lite längre för när julen är över då vill jag helst ta bort allt!!

Svar: Jag är likadan! :)
Erika- familjeliv, träning och inredning

#2 - - Yonna:

Vi har skapat egna traditioner här hemma. Under flera år kommer granen alltid in dagen/dagarna innan lucia, vill njuta så läbge det går innan julafton. Sen får Edvin ett nytt julgranshänge var jul som vi skriver vilket år det är på. I år var det roligt för då kunde han själv välja hänge så då blev det ett tåg. För mig är traditioner viktigt, men inte traditioner som bara samhället skapar utan egna, privata, härliga och minnesvärda som vår familj skapar själva.
Din tradition är kanske att förändra och förnya för vart år, dina minnen och känslor styr vad du tycker om och det är viktigt. Hemmet under julen är som en stor canvas, det skapas och målas och förnyas och blir något vackert och personligt att titta på.
Kram

Svar: Du har rätt Yonna! Man skapar sina egna traditioner :) Er är mysig tycker jag ❤️
Erika- familjeliv, träning och inredning

#3 - - Sarah:

Vad roligt att baka :)

Upp