Saffransgranola

 
 
Favoritfrukosten just nu är naturell yoghurt med hemmagjord saffransgranola. Idag toppade jag med granatäpple och det smakade extra juligt. Jag gillar granola och den absolut godaste är ju helt klart den man gör själv. Här kommer recept för den som vill ha:
 
5 dl havregryn
2 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
1,5 dl grovhackade mandlar
1 dl naturella kokosflarn
2 msk rapsolja
3 msk honung
1 dl vatten
0,5 g saffran
2 krm salt
 
Blanda havregryn, solrosfrön, pumpakärnor, mandlar och kokosflarn i en bunke. Blanda rapsolja, honung, vatten, saffran och salt och häll sen det i bunken. Rör om och häll upp på bakplåtspapper på en plåt. Rosta i ca 20 min på 175 grader. Rör om då och då så den inte bränns. Låt svalna och häll upp i en burk. Om man vill kan man blanda i 1 dl torkade tranär efter gräddningen. 
 
Nästa gång ska jag testa med pepparkakskryddor istället för saffran. Gott det med!
 
En riktigt grå lördag idag. Mannen ska på whiskyprovning så lilleman och jag tänkte ägna oss åt julgodisbak. Klarar sig förresten julgodiset i kylen fram till jul? Men först- promenad!
Allmänt, Mat, dryck & bak | |
#1 - - Linda:

Julgodis klarar sig utan problem fram till jul, beror såklart på vad du ska göra men godis innehåller ofta socker och då klarar det sig. Sen om det finns kvar vid jul är en annan sak ;)

Upp