Ett litet Ikeahack

Idag kom det- REGNET! Och det brakade loss ordentligt med åska. Välbehövligt minst sagt och mitt tunga huvud känns nu så mycket bättre. Men man har verkligen vant sig vid det fina vädret och att ligga i en solstol så man blev nästan lite rådvill vad man skulle göra inomhus, haha. Jag passade på att veckohandla och sen baka bullar.
 
Har blivit klar med mitt lilla diy-projekt av köksön från IKEA med. Jag målade bänkskivan i vitt och så satte jag läderhandtag på lådorna. Väldigt simplet men fint! Vad tycks?
 
FÖRE:
 
EFTER:
 
 
Nu ska jag hoppa upp i soffan med en påse lösgodis sådär mitt i veckan. Jon nattar lilleman och jag hoppas att det inte tar lika lång tid som igår. Puh! Nattningar i den här hettan är inte att leka med, haha. Är sugen på att se en serie med och har hört mycket bra om Handmaid's tale. Har ni sett den?
 

Vår måndag

Ännu en fantastisk semesterdag! Lilleman, min kusin och jag åkte till Törnåkra för att sola och bada. Att vara vid vatten är nästan det enda rimliga sådana här varma dagar. Vattnet är inte direkt längre svalkande men det är ändå behövligt att doppa sig emellanåt. Mannen är på sjön och fiskar så ikväll är det Arvid och jag. Han sitter just nu med en liten popcornskål i knät och så satte vi på en film. Även om det känns ganska dumt att sitta vid tvn en fin sommarkväll så behövde han få varva ner lite. Och med värmepumpen inställd på kyla så är faktiskt huset mer behagligare än skuggan. Är glad att vi inte gjorde oss av med den där fula makapären i renoveringen för den är guld värd varma (och kalla!) dagar.
 
 
Igår tog vi svängen förbi Ullared när vi åkte hem från Halmstad och med hem kom den här köksmattan. Ja och lite annat förstås, haha! Älskar mönstret och det är både snyggt och praktiskt med plastmatta i kök.
 
 
Och ser ni! Spegelkuben var inget för mig. Jag testade den några dagar men kände att den inte riktigt passade in. Så den är utbytt mot mitt nattduksbord med marmorskiva. Bordet har stått här förut och jag tycker det passar bäst här. Det liksom göms undan bakom sängen när jag har det som nattduksbord och det är ju synd för det är ju så snyggt!
 
 
Och min lille konstnär, han ritar och ritar. Hela tiden! Häromdagen sa han att han tror att "det bor en liten Ernst i han". Haha. Så sött!
 
 
Och jag har satt igång med ett kvällsprojekt. När Arvid såg det så utbrast han: "- Du ska då alltid hålla på med nåt så fort pappa är borta!". Som man säger, när katten är borta dansar råttorna på bordet, haha! Vi får se om det blir som jag tänkt..

Matchande kudde

Då var den matchande kudden till tavlan klar! Jag är nöjd med den och det var roligt att göra den. Jag klippte ut en mall med fyra lika stora ringar och så duttade jag färg i dem när de låg på kudden. Lite pilligt och kladdigt men det blev bra ändå.
 
 
 
Det här med att måla på textil är riktigt skoj och jag är sugen på att göra potatistryck igen. HÄR är en kudde som jag har gjort just potatistryck på. Och HÄR är en lampa som jag skvätte textilfärg på. Gillar ni diy:s så har ni massa sådant under min kategori för det.
Allmänt, DIY, pyssel & renovering | | En kommentar |
Upp