Berså

Jag är så tacksam för hjälpen med tapetseringen av gudfar igår. Tack! Fondväggen ramar på något sätt in rummet lite mer och liksom delar av vardagsrum och matsalsdel. Är även otroligt nöjd med valet av tapet. Motivet är Berså av Stig Lindberg och säljs av Boråstapeter. 
 
 
Om ni tittar noga så ser ni att tapeten blir ojämn mot taket. Det beror nämligen på att vårt tak bågnar (som det ofta gör i gamla hus) och att tapeten på vissa ställen ser sne ut. Vi valde att sätta den kant i kant lodrätt med valvet på vänstersidan och följa den linjen. Därav lite ojämnt på högersidan. Men visst är tapeten snygg? :)

Att visa sig sårbar

Hörrni, det här med att visa sig sårbar på sociala medier, anses det vara okej? Jag är ju ganska så öppen med hur jag mår och är på nåt sätt glad för att jag vågar dela med mig och inte behöva brottas med det själv. Jag är inte i en bra fas för tillfället. Om det beror på  den extrema värmen som vi inte är så vana vid (man får ju inte klaga men nu börjar det bli rätt tungt) och att semestern är slut, det vet jag inte. Jag har haft ett rätt kämpigt år, både jobbmässigt och privat. Förutom en ny tjänst, som inneburit mycket stress (både positiv och negativ sådan) så har jag gått igenom några månaders hormonbehandling,  graviditet och till slut ännu ett missfall. Jag trodde jag hade bearbetat det men när jag tänker efter så blir jag tveksam. Alla misslyckade försök och missfall har satt sina spår. Inte minst av det faktum att jag efter varje avslutad graviditet istället kört på i 190 på jobb, träning eller annat projekt bara för att tänka på annat.

Jag trodde att semestern skulle få mig att varva ner och "komma igen" men den senaste veckan har jag känt mig mer stressad än någonsin. Istället har den efterlängtade ledigheten nästan fått mig ur balans och kroppen och knoppen har på nåt sätt förstått hur hårt jag har kört på under året. Är detta normalt eller är det en varningssignal? Kanske är det bara den "normala" ångesten man kan få efter sommarsemestern och att det faktiskt går över så fort man kommer in i rutiner igen. 

Jag har i alla fall avsagt mig alla sorts sammankomster i helgen och kommer istället spendera tid i hammocken med en bok. Och gosa med mina killar förstås. Imorgon förmiddag kommer min kära gudfar och tapetserar en vägg åt oss och det ska bli roligt för det är efterlängtat. Men förutom det så blir det hammocken, eller soffan om det utlovade regnet och åskan äntligen vill komma...

(null)


Allmänt | | 5 kommentarer |

Bokförvaring

Mitt nuvarande lilla hemma-projekt är lillemans lekrum, Vi har tagit bort hans bokhylla (och därmed en bra förvaring) för att få plats med ett litet skrivbord istället. Men eftersom han älskar böcker och har många (vi lyckades till och med få han att rensa bort en del som han inte längre tittar i) så ville vi såklart ha någon form av förvaring för dem.
 
Jag hittade en trälåda med lock på Erikshjälpen som jag direkt fick en idé av. Målade den vit och satte fast gångjärn för att enklare kunna öppna locket. Den fick även en bit läder av ett gammalt skärp som handtag och jag tycker det blev pricken över i:et. Böckerna fick plats och det finns även plats för flera. 
 
Gillar ni min lilla renovering? Klicka i så fall gärna på hjärtat eller lämna en kommentar :)
 
 
Upp