10 tips för att höja julkänslan

Har ni några julkänslor ännu? Jag brukar börja längta till jul redan i början av november men detta året infinner sig inte riktigt känslan. Kanske ändrar det sig när (om!) snön kommer och när vi gått förbi första advent. Tills dess ska jag göra vad jag kan för att få feelings. Julen är helt klart årets bästa högtid och jag brukar gå all in. Här kommer mina tio tips för att höja julkänslan (eller locka fram den för alla grinchar, haha):
 
1. Lyssna på julmusik! Jag älskar när Mix Megapol börjar sända julmusik dygnet runt såhär (jag är inte den som tröttnar efter en dag, haha). Annars är min favoritjulskiva den med Michael Bublé och den rullar på ganska ordentligt på vår Sonos här hemma i december.
 
2. Tänd doftljus som doftar jul. Kanel och pepparkaka är mina favoriter när det kommer till jul-ljus. Det här ljuset från Lagerhaus luktar nybakade pepparkakor. Favoriten helt klart och finns alltid här hemma vid varje jul!
 
 
 
3. Och på tal om juliga dofter. Baka! Inte behöver man vänta med lussebullsbaket till första advent. Nej nej, julbak är helt klart okej från början av november tycker jag!
 
 
De här rackarna bakade jag förra veckan efter inspiration från Fridas bakblogg. Vill ni ha receptet?
 
 
4. Pyssla! Tillverka egen adventsljusstake, gör julgranspynt, julkort, egna ljus, sätt nejlikor i apelsiner, julpyssla med barnen. Listan på diys är oändlig! Det finns dessutom flera julpyssel-tidningar att köpa i butikerna nu om man vill få inspiration.
 
 
 
 
Förra årets stake som jag pysslade ihop själv efter inspiration av Ferm Living-ljusstaken.
 
 
Smält egna ljus av ljusstumpar. Perfekta "gå bort-presenter"!
 
 
Tändkottar till kakelugnen!
 
 
5. Pynta med ljusslingor. Det kan man aldrig få för många av. Jag är en "ljusslinge-junkie" och har framme alla möjliga sorter i alla fall till mars.
 
 
 
En ljusslinga på sänggaveln har kommit upp under den mörka årstiden. Så mysigt!
 
 
Och såhär såg det ut lucia för två år sedan. Min lilla tomte ♥
 
6. Kolla på julfilmer! "The Holiday", "Love actually", "Ensam hemma"-filmerna och "Ett päron till farsa firar jul" är bland mina favoriter. Men den absolut bästa är "Ogifta par- en film som skiljer sig", haha. Jag är ju ett äkta Yrrol-fan och i denna ä flera av de skådisarna med. Såå rolig och absolut min humor :) Vi såg dessutom The christmas chronicles igår. Mysig!
 
7. Byt ut det vanliga kaffet till olika sorters julkaffe, hinka julté och mumsa på glögg. Ett tips är att strö lite pepparkakskrydda eller kardemumma i kaffefiltret tillsammans med kaffet. Mmmm.
 
 
 
8. Köp hem hyacinter och amaryllis, ta in en mini-gran, enris eller tall och ställ i en vas på ett bord eller byrå. Fint att lägga i en liten batteridriven ljusslinga på grenarna med.
 
 
 
För två år sedan såg det ut såhär. Men om jag tänker efter så gjorde det det förra året med och det kommer bli granar lite här och var även december 2018 ☺
 
 
9. Börja slå in julklappar och kom på rim på några av dem. Mycket roligare att lägga lite extra kärlek på varje paket än att bara rafsa ihop alla lite hastigt kvällen före julafton tycker jag. Och så blir det inte så stressigt.
 
 
 
10. Planera in en glöggkväll med vännerna. Detta tipset lägger jag sist eftersom det lätt kan bli en stressfaktor.. Men det behöver ju inte bli så stort. En flaska glögg och några pepparkakor med gräddost på tub funkar alldeles ypperligt ;)
 
Har ni fler tips på att höja julstämningen så lämna gärna en kommentar så kan jag fylla på listan!
 
 
Om ni gillar inlägget så får ni gärna klicka på hjärtat under inlägget :)
#1 - - Helene:

Bra tips!

Svar: Ja visst är det! :)
Erika- familjeliv, träning och inredning

#2 - - mammatillmirakel.blogg.se:

Vad fint. Längtar tills åå fredag då vi ska julpynta ♡

Svar: Härligt! Jag tog fram det sista idag :)
Erika- familjeliv, träning och inredning

#3 - - film&serier bloggen:

Vilka bra tips, har inte mycket till julkänsla just nu, men dina tips kommer nog att hjälpa!

Svar: Julkänslan kommer! Lovar! :)
Erika- familjeliv, träning och inredning

#4 - - Maria:

Jag älskar att kolla på filmen Tomten är far till alla barnen runt jul. Underbar. Är ett bra tips.

Svar: Jaa den älskar jag!!
Erika- familjeliv, träning och inredning

#5 - - Emma Vuckovic :

Härliga tips 😍

#6 - - Amanda :

Supermysiga bilder!

Svar: Tack snälla! Det får en att längta efter julen :)
Erika- familjeliv, träning och inredning

#7 - - Emelie:

Vi brukar satsa på knytkalas på våra glöggmys med vännerna. Hur bra som helst! Alla tar med en (eller så många man kan och vill) sorts julkaka eller julgodis också sätter man fram allting och bara njuter! Alla hinner ju fixa något, om inte annat kan man alltid köpa med en låda skumtomtar, eller så...:)

#8 - - Pernilla:

Bra tips älskar verkligen julen

https://nouw.com/pillaan
🌸 panik på smörgåsen
🌸 hjärt och lung räddning
🌸 gott skratt komplimang från äldre

#9 - - Johanna:

Bra tips tycker jag. Tror jag får ta en snabbis till affären imorgon, så vi kan baka lussekatter :) Skall vi ändå vabb inför operation på tisdag kan vi ju ändå ha kul :)

Upp