En nyttigare variant av kladdkaka

Igår var mamma och pappa här på middag och till efterrätt bjöd jag på en nyttigare variant av kladdkaka. Googlade efter recept med dadlar i eftersom jag tycker det är så gott och är helt klart bättre än vanligt socker. Resultatet blev så bra! Till och med Jon (som annars inte är ett fan av mina kladdkakor, haha) tyckte det var den godaste jag någonsin gjort. Det bästa av allt är att den varken innehåller socker, smör eller mjöl. Testa hörrni!

12 färska dadlar (utan kärnor)
3 ägg
1 dl mandelmjöl
3 msk kakaopulver
2 msk kokosolja
1 tsk honung
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
3 ägg
1 dl mandelmjöl
3 msk kakaopulver
2 msk kokosolja
1 tsk honung
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
1. Mixa dadlarna i en matberedare eller mixer
2. Tillsätt äggen och mixa lite till
3. Blanda i resten av ingredienserna till kakan och mixa till en jämn smet.
4. Smörj en form med kokosolja och ”bröa” med kokos eller hampafrön, häll sedan i smeten. Jag tog en liten form Ø 20 cm, (för en stor form bör du dubbla receptet)
5. Baka i ugnen på 150 grader, ca 15 minuter. Ta ut när kakan känns fast men kladdig i mitten. Låt svalna. Njuuut!
2. Tillsätt äggen och mixa lite till
3. Blanda i resten av ingredienserna till kakan och mixa till en jämn smet.
4. Smörj en form med kokosolja och ”bröa” med kokos eller hampafrön, häll sedan i smeten. Jag tog en liten form Ø 20 cm, (för en stor form bör du dubbla receptet)
5. Baka i ugnen på 150 grader, ca 15 minuter. Ta ut när kakan känns fast men kladdig i mitten. Låt svalna. Njuuut!
Enligt det ursprungsreceptet ska man ha en mousse på kakan med. Jag skippade dock den och garnerade istället med blåbär och pudrade florsocker över (det enda onyttiga sockret i hela kakan!). Serverade kakan med vispad grädde.
Det låter gott, måste testa när vi kommer hem, nu bakar jag pepparkakor, ny sort som man rullar till kulor har ju ingen kavel här. Kram från oss på ön