Falafel på enkelt vis

 
Arvid har fått en kokbok för barn och ikväll testade vi att laga falafel från den. Han tycker det är roligt att vara med i köket och jag tycker att vi (framförallt jag) borde bli bättre på att ha med han när man bakar eller lagar mat. När jag bakar så brukar Arvid få en liten degbit att "dega" med han också. Jag har svårt för att låta han pilla i min deg och det kryper i kroppen av kladdiga barn och osymetriska kakor. (döm mig inte!). Jag börjar dock bli bättre på att släppa kontrollen så den här kokboken är bra både för mig och lilleman, haha. Det är dessutom roligare nu när han börjar bli äldre och förstår mer. Jag längtar till årets pepparkaksbak med honom och har inhandlat nya pepparkaksformer som han ska få i sin paketkalender den dagen vi ska baka.
 
 
Varje moment är enkelt förklarat med text och bilder. Han läser ju inte ännu men förstår genom att titta på bilderna och med lite hjälp från mig.
 
 
De ser ut som kakor, haha. De gick hem hos både Arvid och mig men Jon var inte direkt något fan av dem.
 
 
Visst ser det gott ut? Vi åt dem med tortillabröd, grönsaker och hemmagjord tzatziki. Är det fler än jag som äter tacobröd med kniv och gaffel? :)
 
 
Dålig bild (jag har inte riktigt lärt mig inställningarna på kameran ännu) men vad tycker ni om porslinet? Det är Rustique från House Doctor. Har en hel servis. Kan visa er någon annan dag om ni vill!
 
Nu blir det veckans höjdpunkt- Vår tid är nu. Tittar ni på det? Bästa serien!
 
 
Allmänt, Mat, dryck & bak | |
Upp