Födelsedag & raw snickerstårta

Idag fyller min bättre hälft 38 år och det firar vi såklart hela dagen lång! Dagen till ära har han tagit ledigt och lilleman är hemma från dagis. Jag jobbar ju än så länge bara två timmar per dag så vi har spenderat i stort sett hela dagen ihop. Lyxigt såhär en tisdag! Morgonen började tidigt med att fiber-killen kom och installerade fiber hos oss så nu surfar vi snabbt och med bra täckning i hela huset. Jej! Och så har födelsedagsbarnet såklart fått presenter (nu kan han köra snabbt med båten i sommar, haha) och nu mumsar vi på smaskig och nyttig tårta som jag bakade igårkväll. Hittade även detta receptet hos en ny instagram-favorit (@amaliabrauns). Älskar hennes konto och famtastiska recept på mer nyttiga bakverk. Följtips!
 
 
Dadlar ca 12st
Mandlar ca 150g 
Jordnötssmör creamy ca 1dl
Kokosolja kallpressad ca 1dl
Agave sirap ca 0,5dl
Salt
Råchoklad ca 150g (alt. den mörka choklad man föredrar)
Jordnötter
 
Mixa mandlar till ett grovt mjöl och gegga sedan i de urkärnade dadlarna. Jag mixade allt tillsammans. Tillsätt lite salt. Lägg bakplåtspapper i valfri form och täck botten med första lagret. .

Blanda ca 1dl jordnötssmör tillsammans med 1dl kokosolja och agave. Smaka av hur sött man vill ha. Häll detta i formen, ovanpå det första lagret och ställ in i frysen tills det stelnat helt. .
Smält ca 100 gram råchoklad på låg värme och tillsätt ca 1,5 matsked kokosolja. Eventuellt lite agave om man vill ha det lite sötare. Häll på chokladen och garnera med det man vill. Jag slängde på jordnötter. SÅ GOD!
Allmänt, Mat, dryck & bak | |
Upp