Ni måste testa det här bananbrödet!

Jag testade att baka ett nytt recept idag som jag hittade inne hos Susanna Moen. (Kan även tipsa om hennes inspirerande instagramkonto @susannamoen).  Ett så himla nedrans gott (och dessutom nyttigt!) bananbröd! Gott till fikat eller mellis och jag smakade en skiva nygräddat med Haxelnut cream från Barebells på. Mmmmums! 
 
3 stora bananer
4 dl havregryn mixat till mjöl 
1 dl mandelmjöl (går bra att utesluta och ta en dl havregryn till istället)
1/2 dl kokosolja
2 ägg
1 tsk bakpulver 
Ca 1 tsk kanel + kardemumma
1.5-2 kryddmått salt 
Ev en skvätt psyliumhusk/fiberhusk (perfekt för extra fibrer)
.
 Sätt på ugnen på 175grader. Mixa havregrynen till ett mjöl. Tillsätt resterande ingredienser och mixa tills du fått en jämn smet. Häll smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper. Toppa med kokos/valnötter/fröer/banan. In i ugnen ca 35 min. Testa med sticka eller kniv, ska vara liiite kladdig i mitten.
 
 

.
Allmänt, Mat, dryck & bak | |
#1 - - Hemma Hos Felicia:

åh, måste verkligen testa! Verkar supergott!! :D

#2 - - Arianne:

Testade det där bananbrödet för någon vecka sedan och det är så gott! :)

Upp