Första dippen

Idag kände jag första dippen i min hälsoresa. Efter en jobbig natt med dålig sömn och mardrömmar så blev det inte bättre av att Försäkringskassan ringde och härjade med mig efter jobbet. Jag förstår inte varför de ska röra runt mer i grytan och försvåra min rehabilitering så. Jag är ju tillbaka på jobbet och gör stora framsteg. Kan de inte nöja sig med det? I alla fall så blev jag ordentligt upprörd och var bra nära att strunta i kvällens planerade styrkepass med Sabina. Men jag tog mig i kragen och drog till gymmet och det är jag glad för nu för oj vilket grymt pass jag fick till med Sabinas hjälp. Nu är jag hög på endorfiner och magen är glad efter kvällens middag som var stekt torsk med rödbetor och chevresås.  Mumma!

(null)

Bästa Sabina vad du ställer upp för mig! <3

Vägning & mätning vecka 3

Måndag innebär inte bara en ny vecka för mig utan även vägnings- och mätningsdag. Sabina har skaffat sig en impedansvåg som visar kroppens fett- och muskelmängd. Den visar även hur mycket man förbränner per dag om man bara hade legat i soffan, BMI, fett runt organ m.m. Väldigt spännande måste jag säga!
 
 
Veckans mått:
 
♥ Vikt 71,8 kg ( -0,4 kg sen förra måndagen)
♥ Midja 93 cm ( - 1,5 cm)
♥ Höft 97,3 cm ( -0,9 cm)
♥ Höger lår 58,5 cm ( oförändrat)
♥ Höger arm 30,0 cm ( -3 (!!) cm)
 
Lite andra intressanta siffror är fettmängden som är 35,5% (man ska tydligen ligga under 33%), muskelmängd 27,5%, BMI 24,3. Jag förbränner för tillfället 1467 kalorier om dagen om jag endast skulle sitta i soffan. Så häftigt!
 
Inte lika många centimetrar som tidigare vecka men oftast händer det mest första veckan. Det som ska bli spännande nu är att se hur min kropp kommer fördela musklerna och fettet. Detta var ju även första veckan med regelbunden träning så nästa vecka hoppas och tror jag att just de siffrorna ändrats. 
 
Jag har fortfarande rätt svårt att publicera sådana här bilder men samtidigt så sporrar det mig lite mer. Dock så tycker jag inte att det är så stor skillnad på dagens bilder mot förra veckans men måttbandet ljuger ju inte så visst händer det grejer! 
 
Jag har skapat en ny kategori här på bloggen som heter 12 veckors coachning med Sabina och därhittar ni allt om de här 12 veckorna. Det är dessutom så roligt att ni är flera som har blivit intresserade av att få hjälp av henne. Det gläder både henne och mig :)
 
Ni får jättegärna gilla och kommentera inlägget om ni gillar det. Jag behöver alla hejarop och pepp som finns av er! ♥
 
 

Den perfekta och godaste frukosten!

I morse var det min tur för sovmorgon och det utnyttjade jag såklart :) Kl 10 steg jag upp. Medan killarna lekte med Arvids nya stooora bilbana (fyndade en hel del på Toys r us stora konkursrea häromdagen) så gräddade jag bananpannkaka. Det är numera standardfrukost för mig nu när jag inte har några stressiga morgnar. Så gott! Idag la jag i en nypa saffran med och det blev så gott! Här har ni receptet om ni är sugna!

- 1 banan
- 2 ägg
- 0,5 dl havregryn
- 0,5 tsk bakpulver (om man vill)
- 0,5 tsk vaniljpulver (om man vill)

Mixa ihop med en mixerstav och grädda på mellanvärden med kokosolja istället för smör (smaksak). Servera med bär, vaniljkvarg och/eller keso. Perfekt frukost eller mellis. 

(null)


Upp