Gnocchi, baby!

En som jag inspireras av när det gäller kost och träning är min vän Sabina. Hon är mamma till Arvids bästis Tyra och en av mina närmaste vänner. Hon är liksom logisk och krånglar inte till det. Kan man säga så? Jag blir så inspirerad av hennes syn på kost, träning och välbefinnande och är dessutom väldigt kunnig i de ämnena. Sabina har precis startat ett instakonto (@frokeneklof) och fb-grupp (Vardagshälsa med Sabina) där hon delar med sig av bland annat recept och nyttiga godsaker. Så småningom kommer hon även att lägga ut träningspass (och speciellt för nyblivna mammor eftersom hon själv blev tvåbarns-mamma för en dryg månad sedan). Är ni intresserade av just vardagshälsa så tycker jag ni ska följa henne! ☺ (Detta är inget jag gör i reklamsyfte utan jag tycker helt enkelt hennes videos och tips är så himla bra och inspirerande och dessutom roliga eftersom hon engagerar hela familjen i dem, haha).
 
 
 
I helgen när jag var hos Sabina så lagade hon gnocchi och innan jag gick tjuvsmakade jag en. Alltså, hur kan jag ha missat denna fantastiska maträtt?! Har inget minne av att jag ätit det tidigare och absolut inte lagat det själv. Men ikväll så! Lätt bland det godaste jag har ätit och kommer garanterat bli en standardrätt!
 
600 gram potatis
1 ägg
1 äggula
1 dl majsmjöl + extra till utbakning
1,5 dl potatismjöl
25 gram finriven parmesan
ca 1 tsk salt
 
Koka potatisen och låt den svalna något. Mosa den och bland ned ägg, äggula, majsmjöl, potatismjöl, parmesan och salt. Forma till deg och låt sen vila i kylen i en kvart. Rulla ut degen till längder och skär dem i 2-3 cm bitar. Platta till lite och tryck till med en gaffel (om man vill). Man kan också rulla de som bollar. Lägg i de i kokande vatten och när de flyter upp till ytan är de klara. Stek de i smör så de får färg och blir lite krispiga. Vi åt dem med lite skirat smör men annars funkar de även som tillbehör till kyckling eller kött.
 
 
En liten hand slank in i bilden, haha!
Allmänt, Mat, dryck & bak, Träning & hälsa | |
Upp