Jordnötsbollar

 
 
Igårkväll la Sabina upp ett recept på jordnötsbollar och jag känner att jag måste dela med mig av det. De är så goda! Ni vet ju hur mycket jag älskar dadelbollarna men de här är, om möjligt, ännu godare. Gott fika eller godis såhär på lördagen. Så gillar ni och tål jordnötter så tycker jag absolut att ni måste testa dessa!
 
10 dadlar
1,5 dl havregryn
1 msk honung
2 tsk kakao
0,5 dl jordnötssmör (sådant utan socker)
Lite salt
 
Jag rullade mina bollar i krossade jordnötter men det är inget måste. Lika goda utan. Av receptet får man ut runt 10 bollar och varje är ca 74 kalorier.
 
Jag tog en liten lördagsfika här mellan massa hemmafix. Jag har påbörjar rensningen av alla bebissaker och lagt ut en del till försäljning. Det var känslosammare än vad jag var beredd på och fick avsluta och gråta ut lite i mannens famn. Jag har accepterat att det inte blir fler barn för oss men alla minnen från när Arvid var liten kom ju tillbaka. Det var verkligen mysigt med en bebis och nu i efterhand så förstår jag att han var en väldigt "snäll" sådan. Han sov i egen säng, sov hela nätter, tog både bröstet och flaskan och var lika nöjd hos pappa som hos mamma. När jag läser tillbaka i bloggen från den tiden så skrev jag såklart att vissa dagar var kämpiga men det är såklart inget jag kommer ihåg nu. Jag lever istället på de fina och mysiga minnena och njuter av att världens finaste kille fick lov att bli vårt barn. Fina Arvid vad mamma och pappa älskar dig! ♥
 
Och så har jag dragit igång lite ommöblering här hemma med. Stackars Jon vad han får stå ut med, haha. Han och Arvid är inne i stan och köper veckans viktigaste enligt lilleman- lördagsgodis. Och så hoppas jag att de hittar den där sprayfärgen med som jag vill ha. Har ett litet projekt på gång. Ni ska få se!
Allmänt, Hus, hem & inredning, Mat, dryck & bak | |
Upp