En familj på bara tre

Killarna är och duschar och jag passar på att få mina tankar på print. Jag vet inte vad campinglivet gjort med mig men jag känner så många känslor jag inte känt på länge. Eller så är det helt enkelt så att det senaste årets kamp och ganska så stora omställning i vardagslivet fått mig att tänka, och ibland agera, annorlunda.


Jag har sen flera veckor tillbaka funderat på det här med syskon och vad fantastiskt ett bra syskonband kan vara. De flesta av våra vänner har nu både två och tre barn och jag kan inte hjälpa att jag på nåt sätt blir lite avundsjuk på barnen. De har ju alltid ett syskon att leka med och luta sig mot. Det märks så tydligt de gånger Arvid leker med båda barnen i den andra familjen och syskonen liksom håller ihop och skyddar varandra om det uppstår oense eller bråk. Missförstå mig inte nu, såklart att det är så det ska vara och att syskon ska hålla ihop. Självklart! Men vem är på Arvids sida? Vem håller han om ryggen? Det är inte annat än lite av en sorg för mig som mamma att vi inte kunnat ge det käraste vi har ett syskon. 


Jag tror att de som har flera barn inte riktigt kan förstå hur jag känner och kanske inte ens förstår hur jag menar. Det är heller inget jag begär. Jag ville som sagt bara få ner mina tankar som jag har i mitt huvud. Ni som följt mig ett tag vet ju vid det här laget att jag oftast delar med mig av hur jag känner och för mig är bloggen lite av en dagbok. Det känns lättare när jag får dela mina tankar med er.


Och såklart att det finns flera fördelar med bara ett barn. Vi kan ge Arvid all vår kärlek och uppmärksamhet och behöver aldrig kompromissa. Det är både enklare och billigare med semester (det märks ju särskilt nu när vi campar, haha) och vi behöver aldrig ha någon annan än just han i åtanke. Men trots detta så tar det såklart inte bort sorgen att vi aldrig lyckades ge han det finaste man kan ge ett barn- ett syskon.


Hur tänker ni andra med bara ett barn? Är det självvalt eller har ni, precis som oss, försökt att få fler barn utan att lyckas? Berätta gärna och dela med er!

(null)

Han som ger oss så mycket kärlek, gråa hårstrån och fått oss att bli det vi längtade så länge efter- att bli föräldrar!
Allmänt, Arvid, Familj, kärlek & vänner | | 3 kommentarer |
Upp