Storkoks-söndag

Den här helgen har varit så efterlängtad och jag har verkligen njutit av att vara ledig och inte ha något direkt inplanerat. Jag gör lite vad jag känner för. Att jag dessutom inledde helgen med en helt fantastisk ridlektion, där jag även testade på galopp, satte liksom startskottet på veckans sista dagar.
 
Nu gör jag storkok av linsgryta. Perfekt mat att ha i kylen/frysen och ta fram när man inte orkar laga mat. Nu när jag är själv med Arvid i veckorna eftersom Jon jobbar på annan ort så är det smidigt att ta fram till mig till middag. Arvid gillar det inte så mycket så han får annat. Det är Sabina som kommit på receptet men jag tror nog det är okej om jag delar det med er ☺
 
Linsgryta 4 portioner
 
4 mellanstora potatisar
1 gul lök
2 morötter
2 röda paprikor
2 dl röda linser
2 burkar krossade tomater (jag har de med basilika från ICA) 
8 dl vatten
2 st grönsaksbuljong
2 vitlöksklyftor
2 tsk olivolja
salt och peppar

Gör såhär:
Skala och hacka grönsaker och potatis. Fräs i olja med vitlök. Tillsätt linser, vatten, tomater och buljongtärningar. Koka tills lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
 
 
 
 
Så himla gott och mättande! Vill ni ha fler recepttips på god och nyttig mat så tycker jag ni ska spana in @frokeneklof på instagram. Sabina är en hejare i köket!
 
Imorgon böjar jag jobba 75%. Och detta utan något som helst stöd från Föräskringskassan. Jag har blivit, som det så fint heter, utförsäkrad. Jag kommer inte grotta ner mig i beslutet här inne på bloggen men jag är så oerhört ledsen över hur man kan bli behandlad av någon som aldrig ens har träffat mig. Hur en handläggare på FK kan göra den bedömningen om hur mycket jag bör kunna arbeta till stöd av regelverket som de hela tiden hänvisar till. Min läkare och terapeut har gjort allt för att försöka få dem att förstå att jag bör trappa upp successivt i arbetstid för att inte hamna där igen. Men nej, de anser att jag i så fall får söka nytt jobb och skriva in mig på Arbetsförmedlingen. Jag har ju för sjutton jobb! Och dessutom ett jobb där jag fått ändra mina arbetsuppgifter tillfälligt tills dess att jag är redo att utföra mina chefsuppdrag igen. Nä jag blir både ledsen och uppgiven om hur det svenska systemet uppenbarligen fungerar. 
 
Trots detta så känns det okej att utöka min arbetstid. Det kommer bli bra. Dock så känns det som sagt surt att någon annan ska bestämma det över både mitt, min läkares, terapeuts och chefs huvud. Å andra sidan så är det så skönt att slippa ha mer med FK att göra och framförallt handläggaren som verkar sakna någon som helst form av empati och förståelse för numera Sveriges största folksjukdom. Jag hoppas att jag aldrig i hela mitt liv behöver tvingas få hjälp av dem igen.
 
Men nu, nu släpper vi det och blickar framåt. Det finns ju en anledning till att framrutan är större än backspegeln. 
 
 
Allmänt, Mat, dryck & bak, Träning & hälsa, Utmattning | |
#1 - - madeleinse.blogg.se:

Ser gott ut, Lycka till imorgon trist med FK, de verkar ställa till det för många människor.

#2 - - Pernilla Andersson:

Jag förstår dig, man blir frustread,att man kan bli behandlad så av en människa som ej känner dig eller sett dig till och med!!

Men är imponerad på sättet du ser på det. Bra, inte deppa ner dig utan ta dig an uppgiften bra jobbat👍👍

Upp