Altanfix

Idag tog lilleman och jag tag i altanerna. Vi hann aldrig få fram utemöblerna under den varma påsken och sen blev ju vädret sämre efter det så då blev det aldrig av. Idag kom både solen och värmen på besök så då passade vi på. Altanen på baksidan har vi egentligen tänkt riva och bygga nytt men det finns varken tid eller pengar till att fixa den för tillfället. Men såklart att den ska vara fin tills dess! Vi har sopat, städat, rensat och ställt fram solvagnen och lite annat. På baksidan sitter vi aldrig och äter utan använder det mest till soldäck. Solen där är ljuvlig nu på försommren! Jag tycker att det blev rätt så mysigt ändå, även om det är slitet. 
 
 
Solvagnen fick vi för ett par år sedan av min faster men har egentligen aldrig riktigt använt den. Letade fram den längst in i boden och tvättade av den. Tycker nog den blev rätt fin! På väggen hängde jag upp ett kompostnät och hängde dit en ampelväxt. En liten träbänk som jag hittade i garaget fick bli avlastningsbord. Ser ni förresten hallonen som växer upp under altanen, haha! Har inte hjärta att riva bort dem. De har stora blomknoppar med så där blir det nog hallon i sommar. Mysigt ju!
 
 
Vi invigde den med lite fika :)
 
 
 
Lavendel är en av de finaste sommarväxterna att ha i kruka tycker jag! Luktar så gott och drar till sig fjärilar. Tålig med. Var på Blomsterlandet idag medan Arvid var på barnkalas och då köpte jag bland annat lavendel till både framsidan och baksidan.
 
 
Och så framsdan då! Sopade och rengjorde där med och drog fram utemöblerna. Det här möblemanget köpte vi när vi flyttade hit och det har funkat bra. Förra året hade vi det ljuvliga Grythyttan-möblemanget som vi tagit över från mamma och pappa men det kommer vi nog ha på baksidan i år :)
 
Gilla gärna inlägget om ni tyckte om det!
 
 
Upp