Inga krav

Bloggstatistiken är inte så hög längre. Helt förståeligt. Det krävs ju att man som bloggare tar ett ansvar gentemot sina läsare och publicerar inlägg på daglig basis. Det är över en månad sen som det hände något här inne och det är nog mitt längsta uppehåll. Men just idag, just nu, fick jag ett så himla sug att blogga. Det är ju egentligen precis så det ska vara. Bloggen blir bäst när det finns lust bakom och inte blir något krav. 
 
Jag har nu varit sjukskriven i snart två månader. Det känns längre än så. Dagarna är rätt trista men jag förstår att jag måste låta det ta tid och inte stressa fram att må bättre. Jag har börjat med KBT-behandling hos en jättetrevlig kvinna och jag är glad att jag klickat med henne. Viktigt i terapi ju, att man känner kemi med terapeuten. Tills nästa gång har jag fått en läxa. Jag ska lära mig att andas. Låter helt sjukt jag vet. Men faktum är att jag under väldigt lång tid har andats endast med bröstkorgen och inte ner i magen. Tydligen vanligt vid stress. Så varje dag ska tid avsättas till det. Det är svårt för samtidigt som det behöver bli en rutin så får det inte bli ett krav att göra nåt. 
 
Motion är också en sådan sak som inte får bli ett krav eller ett måste. Jag är en person som gärna vill ha ett syfte med det jag gör. Så att gå ut och gå bara "för att" är inte riktigt min grej. Jag vill få puls, bli svettig, släppa loss endorfiner. Terapeuten har gett mig dispans till just detta, haha. Men runkeepern är avstängd och istället för stressig musik lyssnar jag på ljudbok. Och det stora hela handlar ju om att kunna varva ner mentalt och det gör jag genom att knata på i lagom takt och inte snigla mig fram.
 
De senaste två månaderna har jag förutom tränat på att vila då, tittat på serier, målat tavlor (vilken grej!) och försökt göra sådant som ger mig glädje utan prestige. Klurigt för en som i princip gör allt med prestige och press. Min läkare säger att n helt ny värld kommer att öppnas för mig och jag hoppas han har rätt. Livet är alldeles för kort för att stressa, känna krav och vara bäst på allt. Håller ni inte med? 
 
KRAM!
 
 
Här är två tavlor som jag målat. Den översta är min favorit. Den hänger i vardagsrummet. Den rosa hänger ovanför sängen men ska eventuellt vidare till en vän sen. Jag har målat några fler tavlor men de har blivit sålda och jag är så tacksam att mina tavlor uppskattas. Känns stort!
 


Allmänt, Utmattning | | 2 kommentarer |
Upp