Vi har burit på en liten hemlighet

Min helg har varit ganska så nattsvart efter att i fredags fått ett besked som totalt omkullkastade mig (oss). Vi har sen januari gjort ett par ivf-behandlingar och efter att äntligen ha lyckats bli gravida med ett fin-fint embryo som jag faktiskt trodde det skulle gå vägen med pga enorma gravidsymtom och positiva test så fick vi i fredags reda på att det inte fanns något hjärta som tickade i det lilla livet. Inte igen! Där och då trodde jag faktiskt att jag skulle dö av sorg. Ni som har hängt med ett tag vet alla våra rundor med hormonbehandlingar, missfall och tårar. Det är exakt tre år sedan vi var med om samma sak och bara tanken på att gå igenom utdrivningen själv på hemmaplan gjorde mig svimfärdig. Läkarna (det måste alltid vara två som konstaterar ett uteblivet missfall) var dock superförstående och bokade en skrapning direkt. I fredags eftermiddag, bara några timmar efter det trista ultraljudet, opererades jag. Och även om allt självklart känns superhemskt och ledsamt så är jag tacksam att det gick så smidigt. Vår sjukvårdspersonal är verkligen super och jag är så tacksam för de jag träffade på i fredags.
 
Trots allt så är det rätt så konstigt hur huvudet och sinnet fungerar. Jag lyckas ganska ofta ställa om mig rätt så fort och ändå tänka realistiskt. Jag bryter ihop men kommer alltid igen! Jag bestämde mig redan i fredags att jag tar helgen till att sörja (och oj vad jag har varit ledsen) och sen försöker jag se framåt nu i början av veckan. Och vet ni, det går ganska bra. Jag har accepterat vad som hänt och även om jag ibland stannar upp och inser att jag inte längre är gravid, så känner jag ändå glädje. Tacksamhet över mina fina killar, jobb och vänner. Att vi alla får vara friska i den annars rätt så märkliga världen för tillfället.
 
Det kommer inte bli några mer ivf-försök för oss. Frysen är tom och helt ärligt så orkar jag inte mer. I det stora hela så tycker jag ändå att behandlingen med nässpray, sprutor, äggplock och insättning har gått bra och var inte alls så hemsk som jag först var rädd för. Och på något sätt känns det bra att avsluta just här och nu när jag ändå har bra erfarenheter av det (trots uteblivet resultat). Det kanske kan tyckas märkligt i andras öron men det är så jag känner. Det var kanske inte meningen med ett barn till för oss. Och nu kan vi ändå känna att vi har gjort ALLT! Vill ödet annorlunda så visar det sig men i så fall får det ske utan medicinsk hjälp. Jag blir 40 nästa år (hur gick det till?!) och rent krasst så har jag åldern emot mig. Jag vill inte gå och längta efter något som jag inte har eller ens kommer få utan njuta av det som jag faktiskt har, mitt framför näsan på mig. Jag (vi) har gett det så många år och nu är det nog dags att vi ser oss som besegrade i alla fall när det kommer till syskon. Vi fortsätter vara den underbara lilla familj på tre och det är bannemig inte fy skam, inte med världens finaste pojk längst fram i ledet ♥
 
 
Bilden har egentligen inte alls att göra med texten men det här är vad jag har sysselsatt mig med idag. Som vanligt när jag mår dåligt så sätter jag igång med ett inredningsprojekt. Det här är lilla rummet innanför vårt sovrum. Detta rummet är så svårt att göra något bra med och det har varit allt från kontor, walk in closet och bebisrum. Det sistnämnda var det såklart tanken att det skulle bli igen men nu blir det ju inte så. I skåpet, som är ett Ivar från IKEA, förvarar jag allt mitt pysselmaterial. Jag älskar det rena träet och tycker rummet blev luftigt och fint. Trästolen ska så småningom bytas ut mot mormors gamla fåtölj som jag lämnade in på omklädning hos en tapetserare idag. Och så ska det upp lite mer tavlor på väggarna och en stor golvväxt. Det blir nog fint när det är klart.
 
 
 
 
Allmänt, Hus, hem & inredning, Längtan efter syskon | |
#1 - - mittlivkreativ.se:

Så tråkigt att höra. Kan inte föreställa mig den sorgen du går igenom men förstår att det måste vara oerhört tungt. Ta hand om dig ❤️

#2 - - mittlivkreativ.se:

Så tråkigt att höra. Kan inte föreställa mig den sorgen du går igenom men förstår att det måste vara oerhört tungt. Ta hand om dig ❤️

Svar: Tack snälla ❤️
Erika- familjeliv, träning och inredning

#3 - - Madde:

❤️

Svar: ❤️
Erika- familjeliv, träning och inredning

#4 - - Sabina :

❤️❤️❤️

Svar: ❤️
Erika- familjeliv, träning och inredning

#5 - - Rebecka:

Beklagar ❤️ Men skönt att du tycks vara mer eller mindre till freds med situationen. Lycka till med all och er fina lilla familj!

Svar: Tack ❤️
Erika- familjeliv, träning och inredning

#6 - - Jasmine:

Jag blir så ledsen för er skull! Beklagar verkligen det tråkiga som hänt. Ni har varit starka och är så även fortsättningsvis. Modigt av er att våga testa, med risk för en sorgsen utgång. Som du skriver, kanske kommer lyckan om ett syskon åter till er då aktiva försök i form av ivf inte längre pågår. Önskar er all lycka och värme framöver! Tack för att du delar med dig.
Stor kram

Svar: Tack ❤️
Erika- familjeliv, träning och inredning

#7 - - Sanna:

Jag hamnade på din blogg av ren slump nu när jag sitter och googlar på altaner, då vi har köpt ett hus som vi renoverar. :) Blev så rörd när jag läste detta, då jag går igenom "nästan" samma sak. Jag och sambon har försökt skaffa barn i ett 1 snart. För 1 månad sen så fick vi ett plus och vi blev överlyckliga, då man hade tappat hoppet att vi ens kunde bli gravida.. Sen så fick jag utomkvedshavandeskap och fick göra en operation. Livrädd, ledsen och lämnad helt själv på operation då sambon inte fick följa med in. Så jag vet också hur de känns när de värker i bröstet så de känns som man ska dö för man är så ledsen <3 Du är så stark som har funnit ett lugn i allt detta och accepterat allt, men ändå såklart sorgligt. Jag hoppas att de kanske sker ett mirakel för er ändå :) All kärlek till dig och massa kramar till dig och familjen. Håller med att i såna här tråkiga besked får man tänka positivt och vara tacksam för de man har, även om de är svårt ibland :)<3

Svar: Men kära du! ❤️ Jag lider såå med dig och känner din smärta. Det är överjävligt att hamna i den här karusellen men såklart värt alla tårar om det till slut resulterar i ett barn. Jag håller mina tummar stenhårt för att ni får en bebis ❤️ Själv har vi accepterat läget och njuter till fullo av det fantastiska barn vi har.
Kul att du hittat hit och jag hoppas att jag kan bjuda på lite inspiration både när det gäller inredning och ofrivillig barnlöshet. Jag hejar på er!

Stor kram!
Erika- familjeliv, träning och inredning

#8 - - Ullie:

åhh vvet allt för vvväl a du ni går igenom .
försökte med mitt ex och sen fortsatte maken o ja och då blev det en ivf prins
önskar er en fint fortsatt pingst och jo ni har ju en prins livves gåva det är man tacksam för

Upp