DIY: Piedestal för billig peng

 
 
Piedestaler har blivit lite av en inredningsfluga på sistone och man kan köpa väldigt fina, och dyra, lite varstans. En tjej jag följer på instagram (jag har taggat henne inne på mitt konto @diybyerika. Följ gärna både henne och mig ☺) gjorde egna av något så enkelt som gjutrör som stomme. Jag är ju inte den som backar för nya diy:s så jag ville såklart med testa :) Jag köpte gjutröret på Byggmax och de fina listerna hade vi bland vårt virke i boden. Tanken var först att ha rundstavar runt röret men det blir ganska dyrt eftersom man behöver ett gäng. Och jag gillar ju när mina projekt är billiga för annars kan jag likaväl köpa produkterna färdiga i butiken.
 
Jag tog dessvärre inga bilder på tillvägagångsättet men tänker att jag förklarar lite enkelt och så får ni gärna fråga om ni undrar mer specifikt.
 
Du behöver:
- gjutrör (mitt är 210 mm i diameter och köptes på Byggmax
- lister/rundstavar (pinnar från skogen kan nog med vara snyggt!)
- lim (jag hade montage-lim men det funkar säkert med annan sort med men tänk på att det behöver vara starkt)
- rund platta i trä som topp (vi hade även en sådan liggande i boden)
- målarfog
- färg
 
Såga gjutröret till den höjd du vill ha. Min piedestal är 75 cm hög. Såga listerna i samma längd. Man får mäta och se hur många lister/rundstavar man behöver beroende på tjocklek på dem. Sandpappra gärna listerna om det behövs. Limma fast listerna på röret och låt torka. Foga mellan listerna för att täcka eventuella springor. Limma fast plattan. Måla i valfri färg. Tadaa!
 
 
Jag tycker det blev väldigt fin form på piedestalen av listerna!
 
 
Blommorna i vasen knyckte jag i Sabinas trädgård. Tycker de är så fina (och hon gillar dem ändå inte, haha).
 
HÄR har ni fler DIY:s som jag har gjort.
 
Och som vanligt blir jag glad om ni gillar och kommenterar så fler hittar hit och blir inspirerade av mina projekt ♥ 
 
 
 
Upp